Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 iul 2012 - Anul XVII, nr. 171 (5076)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Apă după program pentru oamenii din mai multe localităţi buzoiene, din cauza secetei

Miercuri, 25 Iulie 2012 (16:36:22)

Oamenii din patru localităţi din judeţul Buzău primesc apă după un anumit program, după ce seceta a scăzut apa în bazinele din care se alimentează, o situaţie gravă fiind în comuna Săhăteni, unde localnicii primesc apă câteva ore, o dată la două zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, Sorin Gheorghe, localităţile afectate sunt Smeeni, Săhăteni, Valea Râmnicului şi Râmnicelu.

"Ca urmare a monitorizării localităţilor cu risc de secetă s-au impus restricţii la alimentarea cu apă a populaţiei la Râmnicelu, Valea Râmnicului, Săhăteni şi Smeeni. În această situaţie s-a ajuns pentru că nu se pot satisface nevoile de alimentare cu apă potabilă şi ca urmare a consumului mare datorat irigării culturilor din grădinile proprii", a spus Sorin Gheorghe.

Conform acestuia, la Râmnicelu s-au luat măsuri de suplimentare a cantităţii de apă potabilă prin utilizarea a două bazine cu o capacitate de aproape 180 de metri cubi, la Săhăteni va fi pus în funcţiune un puţ forat care va asigura necesarul de apă pentru populaţie, în timp ce la Smeeni şi Valea Râmnicului oamenii primesc apă câte patru ore, respectiv câte 12 ore pe zi.

Una dintre cele mai grave situaţii se înregistrează în comuna Săhăteni, unde apa ajunge la oameni doar câteva ore, o dată la două zile. Atunci când primesc apă, oamenii îşi udă grădinile pârjolite de soare, iar pentru consum au ajuns să cumpere apă de la magazinul din sat.

"Am împărţit satul în două. Unii primesc apă într-o zi, alţii în altă zi. Asta nu ar fi însă o problemă dacă nu ar folosi-o la irigat grădinile. Din această cauză nu mai este apă de băut", a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX Valeriu Vişoiu, primarul comunei Săhăteni.

Localnicii din Smenii primesc şi ei apă după program după ce autorităţile au constatat că toţi localnicii îşi udă grădinile, dar "nimeni nu plăteşte".

"La Smeeni oameni primesc apă timp de patru ore pe zi. Satul e impărţit în două. Unii primesc dimineaţa, alţii după-amiză. În această situaţie s-a ajuns pentru că pompa nu poate face faţă la tot consumul. Nu s-a ţinut nici un fel de evidenţă a consumului de apă. Mâine vom trece la verificări pentru că unii oameni care nu aveau apometre dădeau drumul la robinet vara şi îl opreau toamna. Astfel, s-a ajuns ca unii să îşi ude grădinile, iar alţii să nu poată bea o cană cu apă", a declarat, miercuri, primarul comunei Smeeni, Ion Andrei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apă după program pentru oamenii din mai multe localităţi buzoiene, din cauza secetei.
 Vizualizări articol: 500 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Apă după program pentru oamenii din mai multe localităţi buzoiene, din cauza secetei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei