Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 iul 2012 - Anul XVII, nr. 170 (5075)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rus: Numărul total al cetăţenilor cu drept de vot este de 18.292.514

Marţi, 24 Iulie 2012 (15:02:43)

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, a anunţat, marţi, că numărul total al cetăţenilor cu drept de vot este de 18.292.514, precizând că la referendumul de duminică vor fi organizate 18.548 de secţii de votare, din care 18.242 în ţară, cu 1.068 mai multe decât în 2007.

Rus a mai spus că, la referendumul din 19 mai 2007, au funcţionat 17.480 de secţii de votare.

Numărul secţiilor organizate pentru duminică, 29 iulie, este cu 415 mai mare decât al celor de la alegerile locale din iunie 2012, când au fost 18.133, a mai precizat ministrul.

"Am urmărit să creăm posibilitatea ca un număr cât mai mare de cetăţenii să poată să voteze", a spus Ioan Rus, precizând că acest lucru este în conformitate şi cu dorinţa preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

Totodată, ministrul de Interne a precizat că din Comisia de Transparenţă şi Monitorizare înfiinţată pentru referendumul de duminică fac parte reprezentanţii a şapte ONG-uri, care au avut deja întâlniri cu oficiali ai Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), solicitând deja participarea la mai multe acţiuni de pregătire a referendumului.

Ministrul de Interne a precizat că eforturile ministerului sunt de a organiza un referendum legal, corect. "Ministerul Administraţiei şi Internelor garantează în primul rând românilor, membrilor clasei politice, preşedintelui suspendat Traian Băsescu şi partenerilor străini, că referendumul va fi organizat ca la carte", a subliniat Rus, care a explicat că, în ultimele zile, s-a întâlnit cu oficiali de la Lisabona, Nicosia, Madrid, care şi-au "exprimat încrederea şi speranţa că referendumul va fi organizat corect".

Ioan Rus a adăugat că activitatea ministerului de organizare a referendumului va rezista "oricărei expertize postelectorale".

De asemenea, ministrul de Interne a mai arătat că pe toate şoselele vor fi organizate, duminică, filtre pentru a preîntâmpina turismul electoral, urmând să fie monitorizate toate firmele de transport deţinătoare de microbuze sau autobuze. În ziua referendumului, toate mijloacele de transport de acest fel vor fi verificate, microbuzele sau autobuzele trebuind să deţină şi să arate actele în baza cărora se deplasează.

"Nu este turism electoral dacă duminică votează 20 de persoane care se află în excursie la mănăstirile din Moldova. Tocmai de aceea, am înfiinţat secţii de votare suplimentare, pentru ca orice cetăţean să poată vota în conformitate cu legislaţia", a mai spus Rus.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rus: Numărul total al cetăţenilor cu drept de vot este de 18.292.514.
 Vizualizări articol: 429 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rus: Numărul total al cetăţenilor cu drept de vot este de 18.292.5140.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei