Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 iul 2012 - Anul XVII, nr. 170 (5075)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

AEP a reluat procedura de achiţizie a softului privind vot multiplu; invitaţii trimise către 9 firme

Marţi, 24 Iulie 2012 (18:42:13)

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a reluat, marţi, procedura de achiziţie a softului prin care este depistat votul multiplu, fiind transmise invitaţii de participare către nouă operatori economici, data limită pentru depunerea ofertelor fiind 26 iulie.

AEP a anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, că a reluat procedura de achiţie, prin "negociere fără publicare a unui anunț de participare" pentru a cumpăra servicii de arhivare electronică a listelor electorale, extragerea bazei de date textuale și sistem de gestionare a arhivei electronice generate cu ocazia referendumului național din data de 29 iulie 2012.

"Menționăm că astăzi, 24 iulie, s-a reluat procedura (de achiziţie - n.r.), în acest sens fiind transmise invitații de participare către 9 operatori economici care au participat la proceduri de achiziții publice pe același tip de servicii sau care și-au manifestat interesul pentru a participa cu ofertă preliminară la această achiziție", precizează AEP.

"Operatorii economici cărora le-au fost transmise invitații sunt următorii: SIVECO România SA, Total Soft, C&D Industries, Star Storage, XOR IT Systems, Asseco See, Xerox România, Expertissa HQ și Team Net International. Data limită pentru depunerea ofertelor este 26.07.2012, ora 14.00. Sperăm ca până la această dată să depună oferte admisibile un număr cât mai mare de operatori economici cărora le-au fost transmise invitații de participare, ceea ce va conduce la o concurență reală", se mai precizează în comunicatul AEP.

Senatorul PSD Dan Şova a declarat, marţi, la sediul USL, că preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, cunoscută drept "omul PD", este cea care a amânat achiziţionarea softului pentru depistarea votului multiplu la referendum.

Dan Şova a afirmat că Traian Băsescu nu ia în calcul că referendumurile nu sunt organizate de partidele politice, ci de instituţiile fundamentale ale unui stat democratic: Ministerul Administraţiei şi Internelor, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) şi Biroul Electoral Central.

"La Biroul Electoral Central sunt numai judecători ai ICCJ, deci domnul Traian Băsescu îi acuză de fraudă pe judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În acelaşi timp, Traian Băsescu acuză de fraudă organele MAI, adică acuză de fraudă Poliţia Română, ceea ce mi se pare inadmisibil. Şi, în acelaşi timp, al treilea organism, AEP, este condusă de doamna Ana Maria Pătru, acea prietenă şi protejată a Elenei Udrea, pe care o găseam după primul tur al alegerilor prezidenţiale pe la ospeţe, la Restaurantul Pescăruş, în Herăstrău, împreună cu elita democrat-liberală", a arătat senatorul PSD.

Potrivit lui Şova, Ana Maria Pătru "este cea care a amânat achiziţionarea softului pentru depistarea votului multiplu, după data de 29 iulie, deşi putea să o facă acum".

"Adică, omul PD a amânat treaba asta, venind în acelaşi timp şi acuzând de fraudă eu ştiu pe cine", a adăugat acesta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului AEP a reluat procedura de achiţizie a softului privind vot multiplu; invitaţii trimise către 9 firme.
 Vizualizări articol: 541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
AEP a reluat procedura de achiţizie a softului privind vot multiplu; invitaţii trimise către 9 firme0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei