Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 iul 2012 - Anul XVII, nr. 163 (5068)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ioan Rus, în vizită în Franţa şi Portugalia pentru a discuta despre sprijinirea aderării la Schengen

Luni, 16 Iulie 2012 (15:02:56)

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, face o vizită în Franţa şi Portugalia pentru a discuta despre sprijinul acordat de cele două ţări în procesul de aderare a Românie la Spaţiul Schengen.

Ministrul Ioan Rus este însoţit de şeful Departamentului Schengen, Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale, chestor şef de poliţie Marian Tutilescu.

La Lisabona, ministrul Ioan Rus se întâlneşte cu omologul său portughez, Miguel Macedo, prilej cu care delegaţia română va solicita Portugaliei acordarea, în continuare, de sprijin în procesul de aderare la Spaţiul Schengen, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Administraţiei şi Internlor remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

De asemenea, în timpul vizitei va avea loc şi acreditarea primului ataşat român de afaceri interne în Portugalia.

În Franţa, delegaţia română va avea o întrevedere cu ministrul de Interne francez, Manuel Valls, în cadrul căreia vor fi abordate aspecte legate de sprijinul acordat de Franţa pentru aderarea României la Spaţiul Schengen.

"În context, va fi evocată şi atenţia aparte pe care autorităţile române o acordă relaţiei bilaterale cu Franţa, precum şi activităţile derulate şi perspectivele cooperării operative prin intermediul poliţiştilor români detaşaţi în Franţa", a precizat MAI.

Ministrul Ioan Rus va avea şi întâlniri cu reprezentanţi ai Parlamentului francez, cu prefectul Poliţiei Parisului, Bernard Boucault, precum şi cu poliţiştii români detaşaţi în Franţa.

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a declarat, sâmbătă, că în raportul CE pe justiţie va exista şi o "adăugare politică", din aspecte incorecte faţă de situaţia reală din România, iar respectivele concluzii vor fi folosite de către "unii" pentru a îngreuna aderarea ţării la Schengen.

Guvernul propune UE aderarea României la Spaţiul Schengen în două etape, respectiv prin ridicarea controalelor la frontierele aeriene şi maritime şi, ulterior, la graniţele terestre, propunându-şi să obţină o dată certă de aderare până la 31 martie 2013.

Premierul Victor Ponta declara, la sfârşitul lunii iunie, la Bruxelles, că a avut discuţii informale atât cu premierul Olandei, cât şi cu ceilalţi prim-miniştri şi că în urma deciziilor adoptate la Consiliul Miniştrilor de Interne şi a poziţiei "constructive" a României rezultă că soluţia propusă iniţial de către preşedinţia poloneză a UE privind intrarea României şi a Bulgariei în Schengen în această toamnă cu frontierele aeriene şi maritime şi ulterior, până la 31 martie 2013, cu cele terestre, are "toate şansele" să fie adoptată în toamnă.

Problema aderării României la Spaţiul Schengen urmează să fie reexaminată în septembrie de către liderii ţărilor UE.

Guvernul de la Nicosia, care a preluat preşedinţia Consiliului Uniunii Europene pe 1 iulie, şi-a asumat deja public angajamentul de a depune eforturi pentru admiterea României şi Bulgariei în Spaţiul Schengen.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Rus, în vizită în Franţa şi Portugalia pentru a discuta despre sprijinirea aderării la Schengen.
 Vizualizări articol: 589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Rus, în vizită în Franţa şi Portugalia pentru a discuta despre sprijinirea aderării la Schengen0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei