Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 iul 2012 - Anul XVII, nr. 163 (5068)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Furtunile au produs pagube în şapte judeţe, un botoşănean a murit lovit de fulger

Luni, 16 Iulie 2012 (15:10:46)

Furtunile din ultimele 24 de ore au produs pagube în Bistriţa-Năsăud, Prahova şi cinci judeţe din Moldova, iar un tânăr din localitatea botoşăneană Riticeni a murit după ce a fost lovit de fulger, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

În 39 de localităţi din judeţele Bacău, Bistriţa-Năsăud, Iaşi, Neamţ, Prahova şi Suceava, vântul puternic a distrus parţial sau total acoperişurile a cinci locuinţe şi trei obiective socio-economice, iar bolovanii şi copacii căzuţi au blocat un tronson de cale ferată, trei drumuri naţionale şi trei judeţene, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX de IGSU.

Pentru limitarea efectelor produse de ploile torenţiale, descărcările electrice şi intensificările vântului cu aspect de vijelie, au acţionat 137 de angajaţi ai IGSU, cu 37 de autospeciale de intervenţie şi motofierăstraie, alături de 38 jandarmi şi poliţişti, 24 de membri ai serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă şi 70 de angajaţi ai Electrica şi Secţiilor Drumuri Naţionale, cu un total de 22 de mijloace de intervenţie. Aceştia au intervenit pentru degajarea trunchiurilor de copaci căzute pe carosabil, acoperişuri şi autoturisme, degajarea elementelor de construcţie de la nivelul acoperişurilor, dislocate de vânt, precum şi pentru remedierea problemelor legate de alimentarea cu energie electrică.

În judeţul Bacău, echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au avut numeroase intervenţii, constând în degajarea copacilor căzuţi pe carosabil (şase intervenţii în municipiile Bacău şi Oneşti), degajarea elementelor de acoperiş de pe blocuri şi de la sediul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, aflate în pericol de prăbuşire (şase intervenţii în municipiu Bacău), pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, de protecţie civilă şi înlăturare a oricăror situaţii de urgenţă ce ar fi putut apărea ca urmare a fisurării unei conducte de alimentare cu gaz din municipiul Bacău, în urma căderii unei crengi peste aceasta. De asemenea, au mai acţionat pentru degajarea acoperişului Staţiei CF Valea Seacă din comuna Nicolae Bălcescu, luat de vânt şi aruncat peste liniile de înaltă tensiune şi calea ferată. Circulaţia pe tronsonul de cale ferată a fost reluată după circa trei ore. Potrivit IGSU, 21 de localităţi din judeţ sunt parţial sau total nealimentate cu energie electrică, pentru remedierea avariilor acţionând echipe specializate aparţinând Electrica

În Bistriţa-Năsăud, pompierii militari, sprijiniţi de membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, au intervenit pe DJ 173A, între localităţile Bistriţa – Bîrgăului şi Colibiţa, pentru îndepărtarea copacilor şi a bolovanilor căzuţi pe carosabil.

În judeţul Iaşi, vântul puternic a smuls copacii din rădăcini, blocând DN 24 în dreptul localităţii Poieni-Dobrovăţ, a distrus parţial acoperişurile a două locuinţe din comuna Bârnova, iar acoperişul unui bloc din municipiul Iaşi a fost decopertat în proporţie de 50%.

Forţe de la ISU Neamţ au acţionat în oraşul Târgu Neamţ şi în nouă comune, pentru degajarea arborilor căzuţi pe carosabil. Probleme au fost şi în municipiul Roman şi în alte două comune, unde acoperişurile a trei locuinţe, a unei şcoli şi a unei societăţi comerciale au fost avariate, iar 12 localităţi nu au energie electrică, potrivit IGSU.

În judeţul Prahova, pompierii militari au degajat copacii căzuţi pe carosabil în Sinaia şi Câmpina.

În judeţul Suceava, arborii doborâţi de rafalele de vânt au blocat traficul rutier pe DN 17B, pe raza comunei Dorna Arini. De asemenea, între staţiile CF Coşna şi Grădiniţa, din zona Vatra Dornei, între kilometrii 52 şi 58, aproximativ 50 de copaci au căzut pe linia ferată, distrugând alimentarea cu energie electrică, ceea ce a condus la blocarea traficului feroviar.

Şi în judeţul Botoşani, grindina a afectat culturile agricole şi acoperişurile gospodăriilor din opt localităţi, iar un tânăr de 26 de ani din localitatea Riticeni a decedat după ce a fost lovit de fulger, se mai precizează în comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Furtunile au produs pagube în şapte judeţe, un botoşănean a murit lovit de fulger.
 Vizualizări articol: 813 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Furtunile au produs pagube în şapte judeţe, un botoşănean a murit lovit de fulger0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei