Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 iul 2012 - Anul XVII, nr. 163 (5068)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Câmpeanu: Sindicatele şi patronatele au solicitat ca referendumul să se desfăşoare în două zile

Luni, 16 Iulie 2012 (15:09:37)

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, luni, că a primit solicitări din partea sindicatelor şi patronatelor pentru desfăşurarea referendumului pe parcursul a două zile.

Întrebată cum vede PNL eventuala desfăşurare a referendumului în două zile, Câmpeanu a răspuns: "Este o părere şi a unor politicieni şi a unor reprezentanţi din societatea civilă şi chiar am avut solicitări şi din partea anumitor patronate şi sindicate. Am avut înainte de această conferinţă de presă o întâlnire şi cu reprezentanţi de la sindicate şi patronate şi au solicitat acest lucru, ca referendumul să aibă loc în două zile".

Câmpeanu a precizat că solitarea sindicatelor şi patronatelor a avut la bază faptul că este o perioadă de concedii, o perioadă de vară, şi există şi condiţii climaterice deosebite.

"Atunci când ceri ca la vot să vină peste nouă milioane, trebuie să le creezi şi condiţiile ca să-şi exercite acest drept - fără cozi, fără stat în căldură, în ploaie", a spus Câmpeanu.

PDL nu va recunoaşte un referendum la care participă mai puţin de 50% plus unu din alegătorii înscrişi în listele electorale şi care să dureze mai mult de o zi, a declarat, luni, preşedintele PDL, Vasile Blaga.

Blaga a precizat, după şedinţa BPN al partidului, că în acest fel PDL înţelege să respecte cu stricteţe deciziile Curţii Constituţionale referitoare la organizarea referendumului.

"Noi, PDL, nu vom recunoaşte un referendum la care participă mai puţin de 50% plus unu din alegătorii înscrişi în listele electorale şi care să dureze mai mult de o zi. Înţelegem în acest fel să respectăm cu stricteţe decizia Curţii Constituţionale referitoare la organizarea referendumului, în democraţie regulile nu se schimbă în timpul jocului", a precizat Vasile Blaga.

Întrebat cum se va pune în practică această nerecunoaştere a referendumului, Blaga a spus: "Totate la timpul lor. Noi nu jucăm decât în cadrul democraţiei, în prevederile Constituţiei şi ale legilor României".

El a mai spus că i s-a părut incorect şi faptul că în secţiile de vot, la referendum, va fi prezent un singur reprezentant al celor care îl susţin pe Traian Băsescu, şi anume al PDL şi cinci reprezentanţi ai altor formaţiuni politice.

Senatul se va reuni în sesiune extraordinară, marţi, iar Camera Deputaţilor se va reuni miercuri, pentru a decide în legătură cu legislaţia privind referendumul de demitere a preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

Curtea Constituţională a decis, marţi, că legea prin care s-au făcut modificări la articolul 10 din Legea referendumului este constituţională, în măsura în care asigură participarea la referendum a cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

Pe de altă parte, USL a propus ca referendumul pentru demiterea preşedintelui Băsescu să se desfăşoare pe parcursul a două zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câmpeanu: Sindicatele şi patronatele au solicitat ca referendumul să se desfăşoare în două zile.
 Vizualizări articol: 693 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Câmpeanu: Sindicatele şi patronatele au solicitat ca referendumul să se desfăşoare în două zile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei