Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 iun 2012 - Anul XVII, nr. 145 (5050)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România, în marea finală a şcolilor de magistratură, alături de Franţa, Italia, Olanda şi Spania

Luni, 25 Iunie 2012 (16:14:10)

Institutul Naţional al Magistraturii (INM) din România s-a clasat în marea finală a competiţiei internaţionale THEMIS a şcolilor de magistratură, echipa română calificându-se alături de Franţa, Italia, Olanda şi Spania.

"În săptămâna 18 - 22 iunie 2012, Institutul Naţional al Magistraturii a fost gazda unui eveniment deosebit de important pentru formarea iniţială a viitorilor judecători şi procurori europeni – Competiţia internaţională THEMIS – Semi-finala B (categoriile Cooperare internaţională în materie civilă şi Interpretarea şi aplicarea art.5 sau 6 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului). Pentru această etapă au fost înscrise în concurs 14 echipe participante, reprezentând 13 state: Bulgaria, Cehia, Finlanda, Franţa, Germania, Italia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Spania, Ungaria, Turcia", informează, luni, INM.

Semi-fnala A a fost găzduită de Germania, la Erfurt, în perioada 14 – 18 mai 2012 şi a vizat componentele Cooperare internaţională în materie penală şi Etică şi deontologie profesională. 17 echipe au participat în cadrul acestei Semi-finale, provenind din următoarele state: Belgia, Bulgaria, Croaţia, Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Polonia, România, Spania, Turcia şi Ungaria.

Ca în fiecare an, şi în 2012 INM a fost reprezentat în Competiţie, astfel: în cadrul Semi-finalei A, de către o echipă alcătuită din trei auditori de justiţie – Arina Corsei, Bogdan Rocsin, Mădălina Truşcan, coordonată de domnul formator Tudorel Ştefan (la categoria Cooperare internaţională în materie penală), echipă premiată pentru cea mai bună prezentare.

În cadrul Semi-finalei B a participat, de asemenea, o echipă formată din trei auditori de justiţie români – Ioan Neamţ, Andrei Păun, Laura Ioana Toma, coordonată de doamna formator Roxana Rizoiu, în cadrul componentei Interpretarea şi aplicarea articolelor 5 sau 6 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), echipa României fiind desemnată una dintre cele două câştigătoare ale acestei secţiuni, care vor merge mai departe în Finală. Acest succes vine ca o confirmare a prestaţiei anterioare a echipelor româneşti, care au câştigat an de an premii la acest concurs.

Echipele câştigătoare la fiecare secţiune au fost desemnate de câte un juriu internaţional care a evaluat atât lucrările scrise, cât şi prezentarea orală a acestora, astfel: Michael Vrtek, José Luis Lopes Da Mota, David J.Dickson, Meelis Eerik, Lauris Liepa, Victor Hall, Koenraad Moens, Inga Kačevska, Rimvydas Norkus, Killian O’Brien, Manuel Miranda Estrampes, João Manuel da Silva Miguel.

La Marea Finală a competiţiei, care se va desfăşura anul acesta la Paris (Franţa), la sediul ENM (Ecole Nationale de la Magistrature), în perioada 29 octombrie – 2 noiembrie, vor concura opt echipe, reunind primele două echipe clasate în cadrul fiecăreia dintre cele patru secţiuni ale concursului. Statele reprezentate în etapa Marii Finale vor fi: Franţa, Italia, Olanda, România, Spania.

Competiţia internaţională THEMIS (numele zeiţei dreptăţii-n.r.) a fost concepută în anul 2006, ca rezultat al parteneriatului dintre Institutul Naţional al Magistraturii şi Centrul de Formare Judiciară din Portugalia, constituind un pas către extinderea componentei europene a formării iniţiale şi contribuind la consolidarea relaţiilor dintre INM şi celelalte instituţii de formare existente la nivel european. Competiţia reprezintă un cadru în care viitorii judecători şi procurori, formatorii acestora, precum şi alţi specialişti în drept au posibilitatea să se cunoască, să creeze legături, să schimbe idei şi opinii în domenii de interes comun.

Astfel cum a fost denumit în cadrul ceremoniei de deschidere a evenimentului de către Luis Pereira, Secretarul General al Reţelei Europene de Formare Judiciară (REFJ/EJTN), sub egida căreia se organizează această competiţie începând cu anul 2010, evenimentul reprezintă "bijuteria coroanei formării iniţiale a viitorilor judecători şi procurori la nivel european".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România, în marea finală a şcolilor de magistratură, alături de Franţa, Italia, Olanda şi Spania.
 Vizualizări articol: 579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România, în marea finală a şcolilor de magistratură, alături de Franţa, Italia, Olanda şi Spania0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei