Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 iun 2012 - Anul XVII, nr. 145 (5050)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Legea privind cooperarea Parlament-Guvern pe teme europene a fost adoptată de Senat

Luni, 25 Iunie 2012 (18:08:53)

Plenul Senatului a adoptat, luni, legea privind cooperarea între Guvern şi Parlament în domeniul afacerilor europene, care prevede că Parlamentul stabileşte cine merge la Consilul European, în cazul în care preşedintele şi premierul nu ajung la un acord.

Legea a fost adoptată cu 72 de voturi "pentru", 17 voturi "împotrivă" şi trei abţineri.

Senatorul PDL Dumitru Oprea a declarat în plen că este surprins de punctul de vedere al Comisiei de afaceri europene, precizând că era necesară o dezbatere a legii în sesiunea parlamentară care urmează.

Comisia de afaceri europene şi administraţie publică au adoptat, miercuri, un raport de admitere cu amendamente.

Potrivit modificărilor aduse în comisiile reunite, conducătorul delegaţiei României la reuniunile Consiliului European este preşedintele României sau premierul.

Stabilirea conducătorului delegaţiei României la reuniunile Consiliului European se face prin acord între Guvernul României şi Instituţia Prezidenţială, cu cel puţin 20 de zile lucrătoare înainte de data reuniunii.

Proiectul prevede că, în situaţia în care acordul privind participare la Consiliul European nu se realizează în termen, Parlamentul, în şedinţa comună a celor două Camere, desemnează conducătorul delegaţiei României la respectiva reuniune a Consiliului European.

Potrivit articolului 20, alineat 1 din lege, Guvernul transmite celor două Camere ale Parlamentului, în termen de minim şapte zile înainte de data desfăşurării reuniunii Consiliului Europei, propunerea de mandat de negociere.

premierul sau, atunci când conducătorul delegaţiei este preşedintele României, ministrul desemnat care face parte din delegaţia prezidenţială, prezintă în plenul Parlamentului, proiectul de negociere al României.

Parlamentul adoptă hotărârea privind mandatul de negociere pentru respectiva şedinţă a Consiliului European.

În cazul în care conducătorul delegaţiei României la Consiliul European susţine altă poziţie decât cea primită prin mandat, va motiva în scris respectiva poziţie.

În legea privind cooperarea între Parlament şi Guvern în domeniul afacerilor europene a fost introdus un nou capitol, privind stabilirea de către Parlament a persoanelor nominalizate sau numite de către Guvern pentru funcţiile din cadrul instituţiilor UE.

Parlamentul va fi informat, astfel, de către Guvern în legătură cu nominalizarea persoanelor în vederea ocupării funcţiilor în cadrul instituţiilor Uniunii.

Senatorii au mai stabilit că persoana care este propusă pentru funcţia de membru al Comisiei Europene va fi audiat de comisiile reunite de specialitate din Parlament care vor da un aviz consultativ în acest sens.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat în calitate de for decizional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Legea privind cooperarea Parlament-Guvern pe teme europene a fost adoptată de Senat.
 Vizualizări articol: 425 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Legea privind cooperarea Parlament-Guvern pe teme europene a fost adoptată de Senat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei