Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 iun 2012 - Anul XVII, nr. 129 (5034)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Blaga: Ponta vrea alegeri anticipate pentru a amâna dezbaterea bugetului pe 2013

Miercuri, 6 Iunie 2012 (15:08:38)

Vasile Blaga, şeful de campanie al PDL, îl acuză pe premierul Victor Ponta că doreşte alegeri parlamentare anticipate pentru a amâna dezbaterea bugetului pe 2013 şi a ascunde situaţia economică proastă creată de USL.

"Am constatat cu profundă nemulţumire că Guvernul Ponta doreşte alegeri în octombrie. Motivul este evident: Guvernul Ponta se teme de propriile fapte. Consider că manevra pe care o încearcă Victor Ponta urmăreşte să aducă alegerile parlamentare mai aproape şi să împingă dezbaterea bugetului pentru 2013 după alegerile parlamentare din toamnă", precizează Vasile Blaga, potrivit unui comunicat de presă al PDL remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit lui Blaga, Victor Ponta doreşte, de fapt, să evite dezbaterea bugetului înainte de alegeri pentru că în bugetul pe 2013 se află adevărul despre situaţia economică proastă creată de USL şi despre costurile măsurilor anunţate de USL pentru anul următor.

"Victor Ponta ştie care e realitatea economică de care este răspunzător, dar vrea să o ascundă şi refuză să o prezinte românilor. Victor Ponta vrea să ascundă proba cea mai clară a incompetenţei Guvernului pe care îl conduce. Doresc să atrag atenţia că dovada faptului că măsurile anunţate de Ponta pe 2013 sunt nechibzuite şi imposibil de pus în practică va fi clară pentru toată lumea în bugetul de stat pentru anul viitor", se arată în comunicatul de presă PDL.

Liderul PDL îl avertizează pe premier că "bugetul de stat nu este o jucărie în mâna unui prim-ministru care îşi face calcule electorale".

"Bugetul de stat este un test pentru competenţa unui Guvern şi o probă de curaj pentru un prim-ministru care îşi asumă propriile decizii. Un prim-ministru care încearcă să ascundă bugetul, împiedicându-i pe români să-l cunoască la timp, poate fi un scamator trecător, dar nu un bărbat de stat", mai arată Blaga în comunicatul de presă.

Blaga mai arată că este "absurd" ca un Guvern care anunţă încontinuu măsuri economice pentru 2013 să nu se grăbească să alcătuiască tocmai bugetul pe 2013.

"Îi atrag atenţia lui Victor Ponta asupra faptului că deţine funcţia de prim-ministru şi are datoria să respecte obligaţiile ce revin unui şef de guvern faţă de alegători şi plătitorii de impozite. De asemenea, Victor Ponta are datoria să lase alegerile din toamnă la locul lor, la termenul prevăzut de Constituţie", menţionează Vasile Blaga.

Premierul Victor Ponta a declarat că alegerile parlamentare în luna octombrie se justifică prin faptul că nu avantajează nicio formaţiune politică, dar pot duce la prezentarea şi adoptarea în Parlament a bugetului de stat pentru 2013.

"Vreau să avem un buget gândit cu totul şi cu totul altfel, un buget multianual, pentru că, dacă câştigăm alegerile, îl gândim pentru 2013 - 2016, cu proiecte multianuale, cu un alt sistem de sprijinire a investiţiilor, cu un alt sistem fiscal, e o chestiune de raţiune", a spus Ponta, duminică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blaga: Ponta vrea alegeri anticipate pentru a amâna dezbaterea bugetului pe 2013.
 Vizualizări articol: 478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Blaga: Ponta vrea alegeri anticipate pentru a amâna dezbaterea bugetului pe 20130.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei