Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 iun 2012 - Anul XVII, nr. 128 (5033)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Traian Ungureanu: PDL cere demisia imediată a lui Liviu Pop din funcţia de ministru al Educaţiei

Marţi, 5 Iunie 2012 (16:20:19)

PDL cere demisia "imediată" a ministrului Educaţiei Liviu Pop, pentru faptul că acesta a anunţat proiecte de schimbare a modalităţii de organizare a bacalaureatului şi eliminarea camerelor de supraveghere a acestui examen, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al campaniei PDL, Traian Ungureanu.

Ungureanu a spus, la o conferinţă de presă, că Liviu Pop a transformat sistemul de învăţământ într-un sistem dezorganizat, arătând că acesta a anunţat proiecte de schimbare a modalităţii de organizare a bacalaureatului care vor avea consecinţe de bulversare a acestui examen.

El a susţinut că elevii au aflat de la ministrul Educaţiei că nu vor da examenul pentru care s-au pregătit şi că ideea de eliminare a camerelor de supraveghere a examenului de bacalaureat este un îndemn explicit la fraudă.

"Credem că este enorm pentru un ministru interimar, domnul Liviu Pop se comportă ca un interimar pe veci şi anunţă proiecte pentru 2013. Credem că interimatul domnului Pop trebuie să înceteze, PDL cere demisia imediată a domnului Liviu Pop din funcţia de ministru al Educaţiei", a spus Ungureanu.

Deputatul PDL Costică Canacheu a declarat, la rândul său, că "sistemul de învăţământ este demolat de un ministru marcat de cariera sa de sindicalist şi care vrea să raporteze rezultate bune".

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, sâmbătă, că propunerea sindicatelor privind introducerea bacalaureatului diferenţiat din 2013 este pertinentă, deoarece forma actuală a acestui examen nu mai este adaptată situaţiei din sistemul de învăţământ.

Pop a subliniat că propunerea de introducere a bacalaureatului diferenţiat din 2013, şi nu din 2016, aşa cum prevede Legea educaţiei naţionale, va fi discutată la nivelul guvernului, urmând să fie şi "dezbateri serioase cu elevii" pe acest subiect. Demnitarul a mai spus, la România TV, că nu se aşteaptă ca la bacalaureatul de anul acesta să fie rezultate mai bune decât anul trecut, în condiţiile în care, consideră el, examenul nu este adaptat "cu ceea ce învaţă elevii la clase".

Prezent luni seară la Gândul Live, ministrul Educaţiei Liviu Pop a anunţat că, în 2012, la bacalaureat, vor fi folosite camere de supraveghere, însă, începând cu 2013, ele ar putea să fie scoase. Supravegherea la bacalaureat ar urma să fie făcută, în acest caz, de voluntari.

"Mă gândesc la o metodologie de bacalaureat anul viitor care să nu prevadă camere de luat vederi în sălile de clasă. Să vină voluntarii să se implice mai mult, studenţii, ONG-urile care vor să asigure transparenţa. Nu cred că în România trebuie să mergem pe premisa că profesorul are intenţia sau interesul să nu facă dreptate şi să supravegheze corect. Cred că am depăşit această barieră", a spus Liviu Pop.

Ministrul a precizat că la examenul de bacalaureat din 2012 camerele vor fi menţinute şi vor funcţiona în toate sălile de clasă. De asemenea, a spus el, vor fi orientate către elev.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traian Ungureanu: PDL cere demisia imediată a lui Liviu Pop din funcţia de ministru al Educaţiei.
 Vizualizări articol: 501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Traian Ungureanu: PDL cere demisia imediată a lui Liviu Pop din funcţia de ministru al Educaţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   .... trimis de
( 6 iun 2012, 11:52:09
PDL-istii nu inceteaza sa loveasca in noua guvernare care ar trebui lasata in pace sa lucreze !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei