Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 mai 2012 - Anul XVII, nr. 105 (5010)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul avansează un nou termen de creştere a salariilor bugetarilor: Cel târziu până în decembrie

Miercuri, 9 Mai 2012 (13:56:58)

Guvernul a avansat un nou termen pentru reîntregirea salariilor în sectorul bugetar, printr-un comunicat în care anunţă că a doua etapă de majorare va fi aplicată cel târziu "până în decembrie", după ce premierul Ponta a anunţat plata chiar în luna decembrie, iar FMI indică operaţiunea pentru 2013.

Într-un comunicat transmis miercuri, Guvernul anunţă de la început că reîntregirea salariilor bugetarilor se va realiza anul acesta, "cel târziu până în decembrie".

Ulterior, în textul comunicatului, Executivul arată că şi-a asumat angajamentul ca reîntregirea salariilor bugetarilor să aibă loc în două tranşe, până la finalul acestui an, iar prima dintre tranşe, de 8%, va fi acordată începând cu 1 iunie 2012, în timp ce a doua etapă de majorare va fi "cel mai târziu în decembrie 2012".

Pe fondul acestor informaţii contradictorii, Guvernul continuă spunând că angajamentul se bazează pe negocierile purtate cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, ai Comisiei Europene şi ai
Băncii Mondiale.

Şeful misiunii FMI de evaluare, Jeffrey Franks, a declarat, miercuri, că recuperarea totală a salariilor de la nivelul din iunie 2010 va fi posibilă doar anul viitor, întrucât Guvernul a decis să plătească banii aferenţi contribuţiilor reţinute la pensii şi nu poate majora salariile cu mai mult de 8%.

Întrebat dacă intenţia Guvernului este de a aplica a doua majorare a salariilor în decembrie pentru a fi efectuate plăţi abia în ianuarie 2013, Franks a răspuns că aşa a înţeles din declaraţiile oficialilor români.

"Nu e nicio contradicţie între ce am spus şi intenţia Guvernului. Dacă se măreşte salariul în decembrie, creşterea se va simţi în 2013", a completat Franks.

Ulterior acestei declaraţii a oficialului FMI, premierul Victor Ponta a precizat că a doua tranşă de majorare va fi aplicată la 1 decembrie, aşa cum s-a convenit în negocierile cu Fondul.

Întrebat despre data la care va fi acordată ce-a de-a doua tranşă de majorare, premierul a răspuns: "1 decembrie".

Premierul anunţase şi la finalul şedinţei de marţi a Guvernului că salariile bugetarilor vor creşte cu 8% de la 1 iunie, urmând ca restul sumelor necesare pentru revenirea la nivelul salariilor din iunie 2010 să fie acordate în luna decembrie.

Surse oficiale declaraseră anterior pentru MEDIAFAX că Guvernul ia în calcul varianta ca a doua tranşă de majorare a salariilor în sectorul bugetar să fie acordată în luna decembrie, după alegerile parlamentare, ceea ce ar evita încălcarea Legii responsabilităţii fiscale.

Legea responsabilităţii fiscale stabileşte că nu pot fi emise acte normative pentru majorarea salariilor sau a pensiilor cu şase luni înainte de alegeri.

După reducerea salariilor cu 25% în iulie 2010, bugetarii au beneficiat anul trecut de o majorare salarială cu 15%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul avansează un nou termen de creştere a salariilor bugetarilor: Cel târziu până în decembrie.
 Vizualizări articol: 489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul avansează un nou termen de creştere a salariilor bugetarilor: Cel târziu până în decembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei