Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 mai 2012 - Anul XVII, nr. 104 (5009)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dobriţoiu: Vin la MApN cu gândul de a îmbunătăţi activitatea, pe coordonate financiare mai generoase

Marţi, 8 Mai 2012 (15:05:12)

Noul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, a declarat, marţi, la preluarea mandatului, că intenţionează să sporească resursele financiare ale ministerului, atât pentru îndeplinirea misiunilor cât şi pentru reîntregirea pensiilor cadrelor militare.

"Vin în faţa dumneavoastră astăzi cu mare responsabilitate şi cu gândul de a îmbunătăţi activitatea Ministerului Apărării Naţionale, pe coordonate financiare mult mai generoase, pe măsura depăşirii fenomenelor de criză", a spus Dobriţoiu.

Noul ministru a vorbit şi despre reducerea cheltuielilor militare la nivelul întregii Alianţei nord-atlantice. "Trăim un context geo-strategic destul de complicat mascat în special datorită crizei economico-financiare, care a determinat reducerea cheltuielilor de apărare, după cum bine ştiţi, la majoritatea aliaţilor europeni, aceasta generând o problemă zic eu destul de serioasă având în vedere că prin menţinerea cuantumului de cheltuieli, a contribuţiei financiare a Statelor Unite, s-a ajuns la o situaţie destul de grea la nivelul Alianţei Nord-Atlantice, contribuţiile fiind foarte disparate, SUA contribuind prea mult (în jur de 75%), iar aliaţii europeni 25%. Aceasta va genera probleme foarte serioase legate de credibilitatea strategică a Alianţei Nord-Atlantice", a explicat Corneliu Dobriţoiu.

Noul ministru a prezentat principalele obiective ale politicii de apărare pe care intenţionează să le atingă în lunile de mandat: îndeplinirea responabilităţilor României în calitate de aliat NATO şi UE, intensificarea dialogului cu comisiile parlamentare precum şi dezvoltarea unui dialog social activ la nivelul Parlamentului pentru a ameliora unele probleme grele cum ar fi readucerea pensiilor diminuate la nivelul din decembrie 2010.

De asemenea, Dobriţoiu a declarat că doreşte ca instituţia pe care o conduce să producă resurse extrabugetare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dobriţoiu: Vin la MApN cu gândul de a îmbunătăţi activitatea, pe coordonate financiare mai generoase.
 Vizualizări articol: 453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dobriţoiu: Vin la MApN cu gândul de a îmbunătăţi activitatea, pe coordonate financiare mai generoase0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei