Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 apr 2012 - Anul XVII, nr. 93 (4998)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senatul votează dezbaterea în procedură de urgenţă a proiectului de lege privind votul uninominal

Luni, 23 Aprilie 2012 (18:21:52)

Plenul Senatului a votat, luni, dezbaterea în procedură de urgenţă a proiectului de lege privind introducerea votului uninominal majoritar în primul tur, semnat de liderii opoziţiei Crin Antonescu şi Victor Ponta.

Propunerea de dezbatere în procedură de urgenţă a proiectului de lege a fost adoptată de plen cu 65 de voturi "pentru", 35 de voturi "împotrivă" şi 4 abţineri.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că, deşi există o comisie pentru legea electorală, motivele pentru solicitarea urgenţei ţin de calendarul electoral din acest an.

"Am iniţiat, împreună cu Victor Ponta, acest proiect de lege. Motivele pentru urgentarea procedurii de dezbatere ţin de calendarul electoral al acestui an. Ca atare, menţin solicitarea pentru procedura de urgenţă", a spus liderul PNL.

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat de la tribuna Senatului că va supune la vot această propunere, deşi liderii opoziţiei au avut şi iniţiativa constituirii unei comisii mixte Camera Deputaţilor-Senat, care să elaboreze legea electorală.

"Dorim cu orice preţ dezbatere publică pe orice temă şi vă aduc aminte că dumneavoastră aţi avut iniţiativa consituirii comisiei mixte Cameră-Senat pentru modificarea legii electorale. Eu nu mai înţeleg nimic, dar o supun la vot", a spus Blaga.

Preşedintele Senatului a mai arătat că acest proiect de lege nu este unul nou, ci este cel care e blocat în Cameră şi este adus în Senat.

"E exact acelaşi. Astăzi, acum o oră, în Birourile Permanente reunite s-a aprobat modificarea la 15 mai de la 30 aprilie a termenului de depunere a raportului de către comisie. Toate partidele parlamentare au votat, în unanimitate, în Birourile Permanente acest lucru", a mai afirmat Vasile Blaga.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatul votează dezbaterea în procedură de urgenţă a proiectului de lege privind votul uninominal.
 Vizualizări articol: 625 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatul votează dezbaterea în procedură de urgenţă a proiectului de lege privind votul uninominal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei