Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 apr 2012 - Anul XVII, nr. 90 (4995)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul îngheaţă şi pentru următorii ani angajările în sectorul public, dar cu reguli flexibile

Joi, 19 Aprilie 2012 (16:48:08)

Guvernul va continua şi în următorii ani să reducă numărul de salariaţi în sectorul public, prin angajarea unei singure persoane la şapte posturi vacantate, sistem care va fi însă aplicat cu mai multă flexibilitate pentru ca blocajele generate de lipsa de personal să fie eliminate.

Angajamentul de a continua politica de îngheţare a anagjărilor în sistemul public, cu mici excepţii, a fost introdus în Programul de convergenţă pentru perioada 2012-2015, la capitolul "Obiectivele pe termen mediu".

"Deşi nu se mai întrevăd măsuri de austeritate de genul celor aplicate în 2010, pe partea de cheltuieli se va menţine o abordare prudentă tocmai pentru a consolida trendul sustenabil al finanţelor publice. Reducerea numărului de angajaţi în sectorul public va continua prin politica de înlocuire a unui singur anagajat din 7 care părăsesc sistemul; această politică va fi însă aplicată cu mai multă flexibilitate, pentru a se elimina blocajele determinate de lipsa de personal", se arată în documentul aprobat, miercuri, de Guvern şi obţinut de MEDIAFAX.

Restructurarea cheltuielilor publice se va baza şi pe reforma sistemului sanitar, prin adoptarea, până la finele acestui an, a unei noi legi cadru care va reduce sfera de cuprindere a pachetului de servicii publice, acesta urmând să se bazeze mai mult pe suportarea comună a costurilor şi asigurarea privată suplimentară, va permite elaborarea unei liste "negative" de servicii sanitare şi medicamente, cu modificări privind medicamentele decontate şi reducerea perioadelor de spitalizare.

În 2009, Guvernul a decis prin ordonanţă de urgenţă, în urma negocierilor cu FMI, să suspende ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din administraţie şi să permită angajarea unui singur funcţionar la şapte posturi vacantate, excepţii fiind acceptate doar pentru funcţiile de conducere, înalţi funcţionari şi administraţii subdimensionate.

Decizia a fost menţinută atât în 2010, cât şi în 2011, iar strategia fiscal-bugetară a Guvernului prevede că politica de blocare a angajărilor în sistemul public, prin ocuparea unui singur post din şapte vacantate, va fi menţinută şi în acest an.

Agenţia MEDIAFAX a anunţat, la sfârşitul anului trecut, că Guvernul vrea însă să flexibilizeze regula, urmărind ca aceasta să fie aplicată la nivel sectorial şi nu pentru fiecare instituţie în parte, astfel încât să poată decide angajări în zonele care au un deficit de personal, subiectul fiind discutat în ultimele negocieri cu Fondul Monetar Internaţional.

Programul de convergenţă al României este revizuit anual şi transmis la Bruxelles după aprobarea de către Guvern.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul îngheaţă şi pentru următorii ani angajările în sectorul public, dar cu reguli flexibile.
 Vizualizări articol: 543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul îngheaţă şi pentru următorii ani angajările în sectorul public, dar cu reguli flexibile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei