Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 apr 2012 - Anul XVII, nr. 86 (4991)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mustea: Mai multe instituţii au atribuit contracte care încalcă un drept exclusiv al Poştei

Joi, 12 Aprilie 2012 (15:55:47)

Autorităţi fiscale, Poliţia şi alte instituţii au încheiat contracte pentru a beneficia de servicii poştale asupra cărora Compania Naţională Poşta Română (CNPR) are drept exclusiv până la 31 decembrie 2012, a declarat, joi, ministrul Comunicaţiilor, Răzvan Mustea, într-o conferinţă de presă.

"Este vorba de direcţii ale administraţiei fiscale, de inspectorate ale Poliţiei şi alte instituţii ale statului. Vreau să dau un semnal şi să ridic această problemă. Ministerul Comunicaţiilor nu are atribuţii de control, nu suntem ANRMAP, ar fi un conflict de interese pentru că suntem acţionari la Poştă. Cel mai important actor în această ecuaţie este ANCOM şi, în acest sens, l-am rugat pe preşedintele ANCOM, instituţie care are atribuţii în acest sens, să acorde o mare atenţie acestui aspect", a spus Mustea.

El a adăugat că firmele care încalcă dreptul exclusiv al Poştei pot fi amendate, sancţiunile mergând până la ridicarea licenţei.

Autoritatea de reglementare în comunicaţii, ANCOM, a anunţat, joi, că a amendat firma Cargo Serv Post cu 5.000 de lei pentru că a prestat servicii poştale asupra cărora CNPR are drept exclusiv până la 31 decembrie 2012.

În România, furnizorul de serviciu universal este CNPR, care a dobândit acest drept în urma unei proceduri organizate de ANCOM în anul 2009.

Potrivit datelor ANCOM, instituţia a aplicat cinci amenzi furnizorilor care au încălcat dreptul rezervat CNPR.

Ceilalţi furnizori amendaţi până în prezent de ANCOM pentru încălcarea drepturilor rezervate CNPR sunt TCE Post SRL, Associated Group Communications SRL, Total Post Services SRL şi Direct Post Services SRL.

"Părerea mea personală este că sunt situaţii în care nici nu trebuie să se organizeze licitaţii pentru achiziţionarea acestor servicii, pentru că în cazul trimiterilor de până la 50 grame şi până la 2 lei nu poate exista concurenţă", a mai spus Mustea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mustea: Mai multe instituţii au atribuit contracte care încalcă un drept exclusiv al Poştei.
 Vizualizări articol: 524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mustea: Mai multe instituţii au atribuit contracte care încalcă un drept exclusiv al Poştei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei