Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 apr 2012 - Anul XVII, nr. 86 (4991)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Blaga: A vrea să distrug partidul este ca şi cum aş vrea să distrug biserica din sat

Joi, 12 Aprilie 2012 (15:16:02)

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat, joi, referitor la acuzaţiile deputatului Ştefan Seremi, potrivit cărora vrea să distrugă PDL, că a vrea să distrugă partidul este ca şi cum ar vrea să distrugă biserica din sat, susţinând că nu i-a trecut niciodată prin gând aşa ceva.

Vasile Blaga a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă la Oradea, cum comentează acuzaţiile deputatului Ştefan Seremi, care a anunţat, marţi, că a demisionat de la conducerea PDL Bihor şi spus că va pleca din această formaţiune în urma unui conflict cu el, acuzându-l că vrea să "distrugă partidul", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Asta, a vrea să distrug partidul este ca şi cum aş vrea să distrug biserica din sat. Nu. Nu, nici nu mi-a trecut vreodată prin gând, nici nu îmi trece. Am văzut declaraţiile domniei sale, sigur, nu o să le comentez prea mult, sunt problemele dânsului. Dar, totuşi, câteva observaţii totuşi o să fac", a spus Blaga.

Privind declaraţiile lui Seremi potrivit cărora organizaţia PDL Bihor nu îl mai reprezintă, Blaga a spus că este "interesant" că a adoptat această poziţie abia de câteva zile, de când nu a mai fost preşedinte.

"Nu înţeleg lucrurile astea. Dar în sfârşit, este problema domniei sale. Pe de altă parte, totuşi observ că în trei zile a dat două coumunicate (referindu-se la declaraţiile în presă ale lui Ştefan Seremi - n.r.), dar pe parcursul unui an nu a avut aproape nicio conferinţă de presă în care să apere poziţia partidului nostru. A fost un an foarte greu pentru partid, anul în care am avut inclusiv o convenţie, anul în care am avut de apărat măsurile foarte dure pe care Guvernul nostru a trebuit să le ia şi care, din fericire, iată, şi-a arătat roadele (...). Ţara este stabilă din punct de vedere economic şi m-aş fi aşteptat ca şi dânsul, ca şi alte organizaţii să aibă conferinţe de presă mai dese în care să încerce să explice ceea ce s-a întâmplat. În rest, îi doresc un Paşte Fericit şi domniei sale şi familiei domniei sale şi fiecare pe drumul lui", a spus Blaga.

Blaga a afirmat că deocamdată Seremi nu i-a comunicat nici lui şi nici conducerii organizaţiei renunţarea şi la calitatea de membru al partidului.

El a răspuns şi afirmaţiilor lui Seremi potrivit cărora unii primari din PDL ar fi dispuşi să îl urmeze.

"I-a şi nominalizat, dar sunt toţi în sală: primarul din Olceae aici, primarul Holod e aici, întrebaţi-i", a spus el, adăugând că nu crede că aceste plecări vor avea loc.

Întrebat dacă a găsit deficienţe majore la organizaţia din teritoriu şi dacă mai are şi altele de reproşat lui Seremi, Blaga a spus că "prima problemă a unui politician este să comunice".

"În politică, din păcate, contează mai mult ceea ce se spune decât ceea ce se face", a spus el.

Întrebat dacă plecarea lui Seremi din partid ar fi o pierdere, Blaga a răspuns că da.

"Am spus-o de fiecare dată, şi când a plecat Sorin Frunzăverde. Deocamdată Seremi nu a plecat din partid. Probabil o să plece, dar dânsul va decide. Avem nevoie de fiecare om. Este loc în partid pentru toată lumea. Dacă doreşte să îşi aleagă un alt drum, asta e", a spus Blaga.

Pe de altă parte, Blaga a spus despre liderul consilierilor judeţeni ai PDL, Ionel Avrigeanu, desemnat, miercuri, de Biroul Permanent Judeţean al PDL ca preşedinte interimar al PDL Bihor, că Avrigeanu "nu se întâlneşte cu această funcţie întâmplător".

"Eu am apreciat foarte mult şi poziţia celor doi prim-vicepreşedinţi (primarul comunei Sântandrei, Ioan Mărcuş, şi primarul din Holod, Ioan Bota - n.r.), care, candidând, şi-au dat seama că este foarte bine să îi coordoneze cineva care în primul rând este în Oradea în permanenţă, totuşi, aici este capitala judeţului, şi care are şi timp pentru a aşeza pe toată lumea în front ca să spunem aşa. Îi recomand să fie aşa cum este el: deschis, să asculte pe toată lumea, dar şi ferm atunci când este cazul", a spus Blaga.

Deputatul Ştefan Seremi a anunţat, marţi, că a demisionat din funcţia de preşedinte al PDL Bihor şi va rămâne simplu membru de partid, motivând că nu se înţelege cu Radu Ţîrle, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, revenit în partid de la PNL.

Miercuri, deputatul Ştefan Seremi a declarat că va pleca din această formaţiune în urma unui conflict cu Vasile Blaga, pe care îl acuză că vrea să "distrugă partidul".

Seremi a declarat corespondentului MEDIAFAX că pleacă din PDL pentru că se află într-un conflict ireconciliabil cu Vasile Blaga.

Potrivit deputatului, conflictul a izbucnit în 29 martie, când Vasile Blaga s-a aflat la Oradea şi când a avut loc o reuniune a Colegiului Director al filialei, la care fostul secretar general al partidului i-a reproşat că nu conduce bine organizaţia.

"Blaga a venit cu gândul direct că n-am făcut nimic, dar niciodată nu s-a mai întâmplat, ca acum, să avem, cu 30 de zile înainte de începerea campaniei, lista candidaţilor la primării şi la consiliile locale finalizată în proporţie de 95 la sută", a spus Seremi.

Deputatul a spus că Vasile Blaga "vrea să distrugă partidul", pentru ca PDL să înregistreze un scor slab în alegerile din acest an şi apoi să declanşeze un congres extraordinar.

"Mie îmi pare rău că Blaga vrea să distrugă partidul şi cred că Boc a fost fraier că i-a dat pe mână coordonarea campaniei pentru alegerile locale. Am chiar dubii că Blaga doreşte binele partidului. Cred că nu doreşte un scor foarte bun pentru PDL, pentru că atunci nu ar mai fi un congres extraordinar", a spus Seremi.

De asemenea, Ştefan Seremi a declarat că a primit oferte de a se înscrie în mai multe partide, dar deocamdată "analizează problema".

"Deocamdată sunt căutat de primari şi cine-o să simtă că nu mai este reprezentat de PDL o să plece. De-aia am plecat şi eu, pentru că PDL, aşa cum este el astăzi în Bihor, nu mă mai reprezintă", a afirmat Seremi.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blaga: A vrea să distrug partidul este ca şi cum aş vrea să distrug biserica din sat.
 Vizualizări articol: 567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Blaga: A vrea să distrug partidul este ca şi cum aş vrea să distrug biserica din sat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa distrugi "bisericuta" din "satul" PDL trimis de
(12 apr 2012, 16:27:16
E bine sa scriu de 2 (doua) ori acelasi comentariu. Cel putin, invat sa scriu. Vrem partidul distrus, nu biserica satului. N-am inteles comparatia, prietenii dnei Udrea stiu de ce. Pe scurt. Biserica este condusa de Dumnezeu, iar PDL de Zeus. Iar ortodoxia interzice inchinarea la zei si la idoli.
PS. Multumesc din inima partidului, ca nu-mi primeste comentariile, desi respect regulile.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei