Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 mar 2012 - Anul XVII, nr. 75 (4980)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: USL a analizat scenariul obţinerii majorităţii în ambele Camere şi demiterii Guvernului

Vineri, 30 Martie 2012 (13:27:05)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, că în cadrul USL a fost analizat scenariul obţinerii majorităţii în ambele Camere ale Parlamentului, existând o strategie pentru demiterea Guvernului Ungureanu şi organizării "cât mai repede" a alegerilor, de către un "guvern nepolitic".

"În Cameră vom verifica eventuala majoritate a celor de la putere în urma unei acţiuni de înlocuire, revocare din funcţie pentru abateri repetate de la regulamentul Camerei Deputaţilor a preşedintelui Camerei, doamna Anastase. În momentul în care şi în Senat şi în Camera Deputaţilor practic Guvernul nu va avea nici formal majoritate, evident că va exista o altă situaţie politică. Am analizat-o în cadrul USL şi, pe măsură ce aceste lucruri se confirmă, nu doar la moţiunea de cenzură, ci este important şi ce facem după moţiune, există o strategie a USL pentru ca alegerile să fie organizate cât mai repede de un Guvern corect şi nepolitic", a declarat Ponta.

De asemenea, Ponta a reiterat că, începând de luni, odată cu înscrierea în PNL a senatorului de Caraş-Severin Iosif Secăşan şi demisia din Senat a lui Radu F.Alexandru, votat membru al CNA, opoziţia va avea majoritate de un vot în Senat.

USL intenţionează să depună moţiunea de cenzură legată de hotărârea de guvern prin care la UMF Târgu-Mureş sunt înfiinţate linii cu predare în limba maghiară în data de 17 aprilie, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, surse politice.

Potrivit surselor citate, s-a început deja lucrul la textul moţiunii, care va aminti şi de situaţia de la UMF.

Hotărârea de guvern, aprobată în şedinţa de marţi a Executivului, privind înfiinţarea liniilor maghiare de studii la UMF din Târgu Mureş a fost publicată, joi seară, în Monitorul Oficial, avându-i ca şi contrasemnatari pe ministrul Educaţiei, dar şi pe preşedintele Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS).

Actul normativ stabileşte că la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş va fi înfiinţată o nouă Facultate, cu programe în limbile română, maghiară şi engleză.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat anterior că, dacă Guvernul va adopta hotărârea pentru înfiinţarea unei facultăţi în limba maghiară la UMF Târgu Mureş, susţinută de UDMR, el este în favoarea depunerii unei moţiuni de cenzură de către USL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: USL a analizat scenariul obţinerii majorităţii în ambele Camere şi demiterii Guvernului.
 Vizualizări articol: 578 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ponta: USL a analizat scenariul obţinerii majorităţii în ambele Camere şi demiterii Guvernului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei