Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 mar 2012 - Anul XVII, nr. 75 (4980)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De luni, în premieră, o săptămână "Şcoala Altfel"; din 9 aprilie începe vacanţa de primăvară

Vineri, 30 Martie 2012 (18:26:29)

Toate unităţile de învăţământ desfăşoară de luni, timp de o săptămână, programul "Şcoala altfel" în care elevii pot merge la muzee, teatru, la film, în excursii, pot organiza în clasă discuţii pe diverse teme, în timp ce alţii participă la olimpiade naţionale, iar din 9 aprilie începe vacanţa.

Ministerul Educaţiei a hotărât, în premieră pentru România, ca în perioada 2-6 aprilie 2012, în şcolile să se desfăşoare programul "Şcoala altfel". Este un program dedicat activităţilor educative extracuriculare şi extraşcolare, principalul obiectiv al acestuia fiind implicarea elevilor şi a profesorilor în activităţi de educaţie non-formală, care să pună în valoare talentele, preocupările extraşcolare şi competenţele elevilor, în domenii cât mai diverse şi interesante.

Astfel, la Colegiul "Mihai Viteazul", din Capitală, opţiunile sunt dintre cele mai diverse. "Elevii au optat pentru tehnici de acordare a primului ajutor, promenadă culturală la palate, workshop cu tema alegerea carierei, tehnici de acordare a primului ajutor, educaţie pentru sănătate, vizită tematică la Centrala nuclear-electrică de la Cernavodă, cercetarea crimei, turul Bucureştiului şi concurs cine ştie câştigă, taking Cambridge exams, vizită la Administraţia Naţională de Meteorologie şi Bucureşti-Artă contemporană", a declarat, vineri agenţiei MEDIAFAX, profesorul de biologie Alexandru Croitoru. Totodată, elevii Colegiului vor pleca în excursii pe diverse trasee, a mai spus Croitoru.

De asemena, o parte dintre elevii de la Şcoala 27 vor merge la Sala Radio, al Grădina Botanică, în parc şi vor viziona un film, iar cei de la Şcoala 98 vor merge la biserică, unde vor afla importanţa sărbătorilor Pascale, vor picta ouă pentru Paşti, vor merge în excursie la o fermă şi se vor distra la un carnaval cu măşti veneţiene.

Şi programul elevilor de la Colegiul "Bogdan Petriceicu Haşedu" din Buzău este foarte divers. Liceenii vor participa la dezbateri tematice, printre care "Acest Parlament ar da drept de vot tinerilor de 16 ani din România". De asemenea, elevii vor avea discuţii despre semnificaţia sărbătorilor Pascale şi vor desfăşura activităţi de voluntariat la adăposturi pentru câinii fără stăpân, la cămine de bătrâni şi de copii. În plus, liceenii vor merge în excursii tematice în Bucureşti, Buzău şi Braşov şi vor vizita instituţii de cultură din oraş. În cadrul săptămânii "Şcoala Altfel' elevii de la Colegiul Haşdeu vor viziona filme, apoi vor dezbate tema filmului vizionat şi vor participa la cursuri de prim ajutor. Amatorii de sport vor participa la meciuri de handbal şi baschet.

În Capitală, 4.000 de elevi bucureşteni vor participa la activităţile pregătite pentru ei de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul programului "Şcoala Altfel", informează instituţia.

Astfel, Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, va prezenta elevilor teme legate de prevenirea delincvenţei juvenile, siguranţa pe Internet, prevenirea comportamentului antisocial.

De asemenea, lucrătorii Inspectoratului General al Jandarmeriei Române îi va duce pe elevi în vizită la Detaşamentul de Cavalerie al Jandarmeriei Române
"Felix Ţopescu". Totodată, jandarmii Brigăzii Speciale de Intervenţie "Vlad Ţepeş" vor prezenta un exerciţiu demonstrativ.

Poliţiştii de frontieră le vor arăta elevilor cum se efectuează controlul persoanelor şi bunurilor în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, apoi celor interesaţi le vor prezenta exponatele Muzeului Poliţiei de Frontieră din Giurgiu.

De asemenea, elevii atraşi de activitatea pompierilor bucureşteni sunt aşteptaţi să viziteze Muzeul Naţional al Pompierilor (Foişorul de Foc), Facultatea de Pompieri, dar şi unităţi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Administraţiei şi Internelor îşi vor demonstra măiestria în pilotarea elicopterelor din dotare în cadrul unor exerciţii pe care le vor executa la sediul Inspectoratului.

Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" îşi deschide porţile pentru a-i primi, în vizită, pe liceenii interesaţi de instituţia de învăţământ în care se formează ofiţerii MAI.

De asemenea, elevii vor vizita Arhivele Naţionale, reper al tradiţiei în Ministerul Administraţiei şi Internelor, în care sunt păstrate mărturii ale continuităţii, fie că este vorba de perioada medievală sau cea contemporană.

Copiii care vor să afle mai multe lucruri despre autoturisme pot asista la prezentările pe care le vor face, la sediul propriu, lucrătorii Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Aspecte legate de identitatea persoanei vor fi dezvăluite de lucrătorii Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, în cadrul unor prezentări care au ca teme importanţa actului de identitate şi a certificatului de naştere.

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane îi vor învăţa pe elevi să evite capcanele traficanţilor, în cadrul unor prezentări pe teme specifice care vor avea loc la sediul instituţiilor de învăţământ.

Agenţia Naţională Antidrog va prezenta riscurile consumului de stupefiante în cadrul unor prezentări care vor avea loc în diverse puncte, la nivel naţional.

Muzeele au epuizat biletele încă de acum o lună, astfel că aceia care s-au trezit mai târziu au fost obligaţi să-şi modifice programul.

Tot în acest interval, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului organizează fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare pe discipline de învăţământ.

După "Şcoala Altfel" urmează două săptămâni de vacanţă.

Vacanţa de primăvară începe în 9 aprilie şi se încheie în 22 apilie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De luni, în premieră, o săptămână "Şcoala Altfel"; din 9 aprilie începe vacanţa de primăvară.
 Vizualizări articol: 470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
De luni, în premieră, o săptămână "Şcoala Altfel"; din 9 aprilie începe vacanţa de primăvară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei