Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 mar 2012 - Anul XVII, nr. 75 (4980)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

APMGR: Cerem cu fermitate clawback diferenţiat pentru generice şi inovative

Vineri, 30 Martie 2012 (16:22:35)

Agenţia Producătorilor de Medicamente Generice din România propune introducerea unui clawback diferenţiat pentru producătorii de medicamente generice şi pentru inovative şi definirea taxei ca măsură temporară, aplicabilă până în 2014, altfel aceasta va duce la distrugerea producătorilor locali.

Declaraţia a fost făcută de preşedintele Agenţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), Dragoş Damian, la "Mediafax Talks about Health Reform".

În forma în care a fost adoptată de Guvern taxa clawback va conduce, pe termen mediu, la distrugerea producătorilor locali de medicamente, determinând totodată creşterea exponenţială a chetuielilor statului cu medicamentele, a spus Damian.

În acest context, APMGR propune considerarea preţului de producător ca bază de calcul a taxei, excluzând adaosurile distribuitorilor, pe cele ale farmaciilor şi TVA. De asemenea, Agenţia propune concordanţa termenului de plată al taxei cu cel al decontării, stabilit în acest moment la 210 zile, a mai spus Damian.

În plus, APMG propune introducerea unui clawback diferenţiat pentru producătorii de medicamente generice, pornind de la utilizarea separată în cadrul formulei de calcul actuale a sumelor alocate pentru compensarea genericelor respectiv a medicamentelor inovative.

Potrivit lui Damian, este necesară stabilirea pentru 2012 a unui buget pentru medicamentele generice de 1,9 miliarde de lei din suma totală alocată pentru acest an, reprezentând o pondere de 35 la sutã în piaţă, în baza căruia să fie calculată taxa clawback. Propunem, de asemenea, definirea taxei clawback ca măsură temporară, aplicabilă până în 2014, a adăugat preşedintele APMGR.

Preşedintele Dragoş Damian susţine constituirea Agenţiei Naţionale pentru Calitate şi Informaţie în Sănătate (ANCIS), conform proiectului iniţial de Lege cadru privind reforma în domeniul sănătăţii şi extinderea atribuţiilor în activitatea de elaborare a deciziilor privind rambursarea din fonduri publice a produselor şi serviciilor medicale in baza Directivei 98/105/EEC, precum şi în domeniul evaluării tehnologiei medicale (HTA).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului APMGR: Cerem cu fermitate clawback diferenţiat pentru generice şi inovative.
 Vizualizări articol: 471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
APMGR: Cerem cu fermitate clawback diferenţiat pentru generice şi inovative0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei