Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 mar 2012 - Anul XVII, nr. 71 (4976)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: PDL susţine respectarea caracterului multicultural al oricărei structuri, nu segregarea etnică

Luni, 26 Martie 2012 (15:22:27)

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, luni, că în coaliţie nu au mai avut loc alte discuţii pe tema UMF Târgu Mureş şi a apreciat că PDL susţine respectarea caracterului multicultural al oricărei structuri şi respinge ideea segregării etnice.

"N-am avut alte discuţii decât cele pe care le-am stabilit acum o săptămână sau două, şi anume respectarea caracterului multicultural al oricărei structuri pe care o vom avea, adică nu acceptăm separatism pe criterii etnice, ci doar structuri multiculturale după modelul Babeş-Bolyai", a spus Boc.

El a precizat că susţine principiul multiculturalismului şi respinge ideea de segregare etnică.

Comisia de experţi a audierii publice care a avut loc la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş recomandă retragerea proiectului de hotărâre de guvern privind înfiinţarea unei noi facultăţi la universitate, în urma analizării celor 51 de depoziţii primite.

Radu Bălănean, reprezentant al Coaliţiei 52 Mureş, care a sprijinit organizarea audierii publice care a avut loc, joi, la UMF Târgu Mureş, pe tema proiectului de hotărâre de guvern privind înfiinţarea unei noi facultăţi la universitate, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că experţii independenţi au ajuns la mai multe concluzii, în urma analizării celor 51 de depoziţii primite.

În Comisia de experţi s-au regăsit profesorul universitar doctor Marius Bojiţă, fost rector al UMF Cluj-Napoca, profesorul universitar doctor Liviu Marian, fost rector al UPM Târgu Mureş, asistentul coordonator al Unităţii de Primiri Urgenţe a SMURD Mureş Vass Hajnal şi Simona Fiţ, consultant în transparenţă decizională la Academia de Advocacy.

În baza concluziilor, Comisia de experţi a audierii publice recomandă retragerea proiectului de hotărâre de guvern şi clarificarea noţiunilor de multiculturalism şi multilingvism pentru învăţământul medical superior, a declarat Bălănean.

Raportul, semnat de membrii Comisiei de experţi, a fost depus, cu număr de înregistrare, vineri, la Ministerul Educaţiei, însoţit de cele 51 de depoziţii colectate şi motivaţia iniţiatorului, şi urma să fie înregistrat în cursul zilei şi la cabinetul premierului.

Conform unui proiect de hotărâre de guvern aflat în dezbatere publică timp de zece zile, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş va avea linii cu predare în limba maghiară la specializările Medicină, Farmacie şi Asistenţă medicală generală, pentru 325 de studenţi, şi în engleză la Medicină, pentru 50 de studenţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: PDL susţine respectarea caracterului multicultural al oricărei structuri, nu segregarea etnică.
 Vizualizări articol: 549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: PDL susţine respectarea caracterului multicultural al oricărei structuri, nu segregarea etnică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei