Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 feb 2012 - Anul XVII, nr. 40 (4945)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

16 persoane rănite, în două explozii la o discotecă din Sighetu Marmaţiei

Duminică, 19 Februarie 2012 (13:27:28)

Două explozii s-au produs, în noaptea de sâmbătă spre duminică şi, respectiv, duminică dimineaţă, în incinta unui club din Sighetu Marmaţiei, neurmate de incendii, cea de-a doua deflagraţie producându-se în timp ce o echipă de specialişti cerceta la faţa locului cauza producerii primei explozii, 16 persoane fiind rănite

Nouă din cele zece victime ale celei de-a doua explozii produse, duminică dimineaţă, într-un local din Sighetu Marmaţiei vor fi transportate la spitalul din Baia Mare, urmând ca apoi să fie preluate cu o aeronavă militară la Bucureşti, acestea având arsuri de gradele 1, 2 sau 3.

Vasile Ştefanca, managerul spitalului din Sighetu Marmaţiei, unde au fost transportate cele zece persoane rănite în a doua explozie produsă în imobilul din Sighetu Marmaţiei, a declarat că victimele au arsuri de gradele 1, 2 sau 3, între 15 şi 40 - 50 la sută din suprafaţa corporală.

Potrivit sursei citate, medicii din Sighetu Marmaţiei au decis ca nouă dintre victime să fie transportate la Baia Mare, una dintre acestea, care este în stare mai gravă, să fie dusă cu elicopterul, iar celelalte cu ambulanţele, urmând să ajungă în maxim o oră şi jumătate la Baia Mare, pentru ca apoi să fie transportate la Bucureşti cu o aeronavă militară.

"Acum organizăm transportul lor la Baia Mare. Au venit cel puţin 25 de medici din spitale pentru a organiza transportul victimelor la Baia Mare. Niciunul dintre răniţi nu este în stare critică, iar la ora actuală toţi au fost stabilizaţi. Doar unul dintre pacienţi are o plagă tăiată şi o arsură minoră de gradul 1, şi acest pacient va fi ţinut în continuare la noi, ceilalţi având arsuri de gradele 1,2 şi 3. NU există niciun pacient cu arsuri de gradul 4", a spus Vasile Ştefanca.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Alin Maghiar, a declarat că o comisie de anchetă va cerceta cauzele şi împrejurările în care s-au produs cele două explozii. El a spus că, potrivit standardelor, accesul unei echipe de cercetare în interiorul unei clădiri afectate de o explozie se poate face doar după ce furnizorul de gaz spune că acest lucru este sigur, iar construcţia nu prezintă risc de prăbuşire.

"Nu mă pot pronunţa asupra cauzelor celei de-a doua explozii, pentru că nici la prima explozie nu se cunosc cauzele. Se va face o comisie care va cerceta ambele cauze de explozie. O echipă de cercetare nu pătrunde înăuntru până când furnizorul de gaze nu spune că accesul se poate face în siguranţă. Deocamdata, nu se ştie de unde au ajuns gazele în incinta respectivă", a mai spus Maghiar.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 16 persoane rănite, în două explozii la o discotecă din Sighetu Marmaţiei.
 Vizualizări articol: 335 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
16 persoane rănite, în două explozii la o discotecă din Sighetu Marmaţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei