Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 feb 2012 - Anul XVII, nr. 39 (4944)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Consilierii locali constănţeni au aprobat alocarea a 50.000 euro autorităţilor din Vrancea şi Buzău

Vineri, 17 Februarie 2012 (18:01:08)

Consilierii locali constănţeni au aprobat, vineri, acordarea unui ajutor financiar în valoare de 50.000 de euro pentru autorităţile din judeţele Vrancea şi Buzău, unde mai multe localităţi au rămas izolate din cauza zăpezii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a spus, în timpul şedinţei extraordinare, că a fost sunat de către preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, care "aproape plângând", i-a cerut ajutorul.

Edilul a precizat că şi autorităţile din Buzău i-au cerut sprijinul, astfel că a decis ca 150.000 de lei să fie trimişi în Vrancea, iar 50.000 de lei în Buzău.

Mazăre a spus că această situaţie i-a amintit de o întâmplare petrecută recent în Honduras, când a fost abandonat în junglă şi a găsit ajutorul la o familie săracă.

"Când am rămas atunci abandonat în junglă, în Honduras, am ajuns într-o familie foarte săracă. Trăiau şase oameni sub un acoperiş, nu mai intrase nimeni acolo de cinci luni să le-aducă de-ale gurii şi aveau de mâncare tortilla şi fasole. Venise noaptea peste noi şi ne uitam la ei cu speranţă să ne lase să ne adăpostim şi să ne dea ceva de mâncare. Şi femeia mi-a spus aşa: «Dar nu suntem fraţi cu toţii pe lumea asta, nu-i normal să vă ajutăm ?» şi ne-a dat din puţinul ei. Exact la lucrul ăsta m-am gândit când m-a sunat Marian Oprişan şi mi-am dat seama că cei săraci, că noi suntem săraci cu banii, trebuie să-i ajute pe cei care sunt în nevoie. Ca atare am scormonit bugetul, am strâns bugetul şi am găsit două miliarde de lei vechi care înseamnă 50.000 de euro pe care îi împărţim 1,5 miliarde către Vrancea şi 500.000 către Buzău că şi ei ne-au solicitat ajutorul", a afirmat Mazăre, vineri, la finalul şedinţei de Consiliu Local.

Primarul a explicat că Marian Oprişan i-a mai spus că Guvernul i-a promis motorină în valoare de 20.000 de euro, dar până în prezent ar fi primit numai două tone. De asemenea, Mazăre a mai spus că şi municipiul Bucureşti a alocat 100.000 de lei pentru Vrancea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierii locali constănţeni au aprobat alocarea a 50.000 euro autorităţilor din Vrancea şi Buzău.
 Vizualizări articol: 576 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consilierii locali constănţeni au aprobat alocarea a 50.000 euro autorităţilor din Vrancea şi Buzău0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei