Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 feb 2012 - Anul XVII, nr. 39 (4944)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Borbely: Sper ca în martie să se aprobe reluarea tranzacţionării certificatelor de emisii de carbon

Vineri, 17 Februarie 2012 (15:31:32)

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, speră ca în luna martie să se aprobe reluarea tranzacţionării certificatelor de emisii de carbon de către România, el arătând că partea română a făcut un "lobby puternic" pentru ca acestea să poată fi reportate şi după 2012.

Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Târgu Mureş, că, în urmă cu o săptămână, a avut loc la Bonn o întâlnire a comisiei care analizează procedura de suspendare a României în ceea ce priveşte tranzacţionarea certificatelor de emisii de carbon, care a avut o reacţie pozitivă la raportul prezentat, tarnsmite corespondentul MEDIAFAX.

El a spus că speră ca în luna martie să se ia decizia ca România să poată tranzacţiona din nou certificatele de emisii de carbon.

"A fost benefică această întâlnire, au fost acolo colegii, noi am cerut să prezentăm un raport şi a fost pozitivă recepţia comisiei. În momentul de faţă aşteptăm punctul de vedere al experţilor care au fost anul trecut în România şi decizia se va lua, sperăm, în luna martie, deci noi sperăm că din luna aprilie vom putea începe să tranzacţionăm acest certificate", a spus Borbely.

El a adăugat că reprezentanţii României au făcut "un lobby foarte puternic" pentru ca să se permită reportarea acestor certificate şi după 2012.

"Noi am făcut şi un lobby foarte puternic şi suntem portavocea acelor ţări care au cerut reportare, fără noi nu se poate lua o decizie la nivelul Uniunii Europene şi iată ce înseamnă când putem să ne impunem punctul de vedere, România fiind al şaptelea stat (din UE - n.r.). Deci, în momentul de faţă, chiar dacă noi apărem ca băieţii răi, dintre cei care susţin acest punct de vedere, îl vom susţine în continuare. Trebuie reportate aceste certificate, pentru că România a făcut foarte mari sacrificii în a reduce emisiile între 1990 şi 2012. Vom avea un consiliu de mediu în 9 martie, la Bruxelles, unde vom discuta această problemă. La Doha, în anul acesta (în luna noiembrie - n.r.), acolo se va lua o decizie. Deocamdată decizia este deschisă şi ne luptăm pentru a se reporta aceste certificate (cei din) România, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Polonia, Slovacia şi două ţări, se pare Letonia şi Estonia, din spaţiul baltic", a arătat Borbely.

România a fost suspendată în luna august 2011 de la tranzacţionarea certificatelor pentru o perioadă de cel puţin şase luni deoarece nu a elaborat o legislaţie adecvată care să permită inventarierea acestor documente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borbely: Sper ca în martie să se aprobe reluarea tranzacţionării certificatelor de emisii de carbon.
 Vizualizări articol: 547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borbely: Sper ca în martie să se aprobe reluarea tranzacţionării certificatelor de emisii de carbon0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei