Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 ian 2012 - Anul XVII, nr. 19 (4924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Veniturile obţinute din valorificarea deşeurilor prin centrele de colectare, impozitate cu 16%

Miercuri, 25 Ianuarie 2012 (16:26:10)

Veniturile obţinute din valorificarea deşeurilor prin centrele de colectare, altele decât cele care fac obiectul Programelor naţionale finanţate din bugetul de stat sau alte fonduri publice, vor fi impozitate cu 16%, fiind considerate venituri obţinute din alte surse, informează Guvernul.

Normelor metodologice de aplicare a Codului Fiscal au fost completate, miercuri, de Guvern, printr-o hotărâre care clarifică mai multe prevederi privind impozitul pe profit, impozitul pe venit, TVA, accize, impozite şi taxe locale, contribuţii sociale obligatorii.

În ceea ce priveşte impozitul pe venit, hotărârea de guvern clarifică regimul neimpozitării veniturilor obţinute din valorificarea bunurilor mobile din patrimoniul personal, prin centrele de colectare, care fac obiectul Programelor naţionale finanţate din bugetul de stat sau alte fonduri publice.

"Veniturile obţinute din valorificarea deşeurilor, altele decât cele care fac obiectul Programelor naţionale finanţate din bugetul de stat sau alte fonduri publice, prin centrele de colectare a deşeurilor de metal, hârtie, sticlă şi altele asemenea sunt venituri impozabile şi se încadrează în categoria «venituri din alte surse». Impozitul se calculează prin aplicarea cotei de 16% asupra venitului brut, impozitul fiind final", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Actul normativ extinde totodată categoria persoanelor impozabile care pot constitui un grup fiscal din punct de vedere al taxei pe valoarea adăugată. Astfel, grupul va putea fi constituit din persoane impozabile care sunt administrate de către acelaşi organ fiscal, faţă de prevederile precedente care permiteau numai marilor contribuabili să constituie un grup fiscal unic.

Persoanele care formează un grup fiscal unic pot depune un decont de TVA centralizat prin reprezentantul desemnat, nefiind necesară depunerea decotului de fiecare membru al grupului fiscal.

În domeniul accizelor este introdusă posibilitatea autorizării tancurilor plutitoare/barjelor în limita celor opt antrepozite fiscale de depozitare aparţinând antrepozitarilor fiscali autorizaţi pentru producţia de produse energetice, în scopul fluidizării operaţiunilor de alimentare cu combustibil a navelor.

Sunt introduse şi prevederi privind revizuirea scutirii de la plata accizelor pentru alcoolul etilic şi produsele alcoolice denaturate şi utilizate pentru fabricarea de produse care nu sunt destinate consumului uman.

Hotărârea de guvern clarifică şi modul de calcul al taxei hoteliere, stabilind că, în cazul în care autorităţile locale optează pentru instituirea acesteia, cota de 1% să fie aplicată la valoarea totală a cazării/tarifului de cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului, valoare care nu include TVA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Veniturile obţinute din valorificarea deşeurilor prin centrele de colectare, impozitate cu 16%.
 Vizualizări articol: 596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Veniturile obţinute din valorificarea deşeurilor prin centrele de colectare, impozitate cu 16%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei