Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 ian 2012 - Anul XVII, nr. 19 (4924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

BNS:Ministerul Economiei nu a luat în considerare opiniile sindicale despre legea energiei electrice

Miercuri, 25 Ianuarie 2012 (16:22:49)

Ministerul Economiei nu a luat în considerare punctul de vedere al BNS legat de proiectul legii energiei electrice, proiectul privind privatizarea Electrica Furnizare şi a Societăţilor de Servicii Energetice şi proiectul care reglementează vânzarea unor pachete minoritare de acţiuni.

La Comisia de Dialog Social de la Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri întrunită marţi, partea guvernamentală a refuzat să prezinte şi să pună în dezbatere punctul de vedere transmis de Blocul Naţional Sindical (BNS) pe marginea proiectului legii energiei electrice, a proiectului de lege care vizează privatizarea SC Electrica Furnizare SA şi a Societăţilor de Servicii Energetice şi a proiectului care reglementează vânzarea unor pachete minoritare de acţiuni, ignorând pur si simplu materialul transmis de confederaţie, se arată într-un comunicat remis miercuri de BNS.

"Subiectele luate în discuţie în cadrul acelei comisii au un impact major asupra populaţiei cu statut de consumator, dar şi asupra economiei per ansamblu şi nu este normal ca reprezentanţii autorităţilor să ascundă un punct de vedere oficial transmis de o confederaţie sindicală care reprezintă interesele unui grup mare de consumatori", potrivit sursei citate.

BNS a cerut în adresa transmisă Comisiei de Dialog Social a Ministerului Economiei să fie retrase de pe ordinea de zi proiectele menţionate, având în vedere faptul că nu au fost dezbătute cu partea sindicală şi având în vedere că nu sunt însoţite de studii de impact asupra consumatorilor sau asupra siguranţei reţelelor.

Sindicaliştii subliniază că în discuţiile purtate în cadrul Comisiei nu s-a amintit "nici măcar în treacăt" de acest punct de vedere exprimat de BNS. "Considerăm că atitudinea părţi guvernamentale faţă de partenerii sociali s-a înscris în linia de aroganţă specifică Guvernului Boc însă în acest caz aroganţa va avea efecte distrugătoare asupra populaţiei şi economiei", spun sindicaliştii.

BNS atrage atenţia opiniei publice asupra faptului că se repetă istoria cu proiectul legii sănătăţii, de această dată în domeniul energetic, iar consecinţele deciziilor abuzive ale părţii guvernamentale vor fi resimţite de toţi românii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BNS:Ministerul Economiei nu a luat în considerare opiniile sindicale despre legea energiei electrice.
 Vizualizări articol: 412 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BNS:Ministerul Economiei nu a luat în considerare opiniile sindicale despre legea energiei electrice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei