Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 ian 2012 - Anul XVII, nr. 11 (4916)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şi la Focşani, aproximativ 500 de persoane au ieşit în stradă

Luni, 16 Ianuarie 2012 (18:05:42)

Aproximativ 500 de persoane protestează, luni seară, în Piaţa Unirii din Focşani, scandând "Jos Băsescu", "Jos guvernul Boc" sau "Arafat român adevărat", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Protestul a început la ora 17.00, oamenii scandând lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale precum: "Jos Băsescu", "Jos guvernul Boc", Jos dictatorul, "Alegeri anticipate, nu alegeri comasate", "Să plece din ţară", "Arafat român adevărat".

De asemenea, protestatarii poartă parcarte pe scare scrie: "Moarte dictatorului Băsescu", "Ieşi afară javră ordinară", "Demisia".

Mitingul este autorizat, primarul din Focşani declarând că a fost solicitată autorizaţie pentru organizarea unei acţiuni pentru mai multe zile, care a fost aprobată.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, nu s-au înregistrat incidente.

Duminică, aproximativ 200 de focşăneni s-au adunat în Piaţa Unirii, din Focşani, pentru a protesta faţă de "măsurile de austeritate" impuse de Guvern, oamenii scandând lozinci împotriva lui Traian Băsescu şi a Guvernului.

Acţiuni similare de protest au loc în mai multe oraşe din ţară şi în Capitală.

Protestele au fost declanşate în ţară, săptămâna trecută, după demisia lui Raed Arafat, în semn de susţinere a fondatorului SMURD. Tot în acest scop a început şi primul protest din Bucureşti, de vineri. Oamenii au plecat atunci în marş la Cotroceni unde au scandat, în principal, lozinci antiprezidenţiale.

Sâmbătă şi duminică protestele din Capitală au avut loc la Universitate, fiind marcate de scene de violenţă. Sâmbătă, manifestanţii au ocupat bulevardul, ceea ce a determinat intervenţia în forţă a jandarmilor, culminând cu evacuarea pieţei, la miezul nopţii.

Duminică, violenţele au fost şi mai intense, în principal între Universitate şi Piaţa Unirii, unde manifestanţii au aruncat cu pietre, petarde şi alte obiecte contondente spre jandarmi, au dat foc mai multor bunuri de pe domeniul public şi au spart geamurile unor magazine. Jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene, cu bastoane şi tunuri cu apă.

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a declarat, luni, că Jandarmeria şi Poliţia sunt pregătite să intervină în cazul în care vor avea loc iar conflicte precum cele de sâmbătă şi duminică în Piaţa Universităţii, demnitarul invitându-i pe eventualii protestatari să se manifeste ca orice cetăţean.

"Invităm pe cei care au intenţia să participe la o manifestaţie neautorizată să se manifeste ca orice cetăţean de bună-credinţă şi să nu ajungă în situaţia celor reţinuţi sau a acelora care care vor fi cercetaţi", a spus Traian Igaş, într-o conferinţă de presă, unde a avut prima apariţie publică după incidentele care au escaladat în week-end.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Ioan Dascălu, a informat, în aceeaşi conferinţă, că trei persoane au fost reţinute, una fiind dusă la Judecătoria sectorului 4 Bucureşti, unde procurorii au propus arestarea preventivă pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice.

Jandarmeria a ridicat 247 de persoane în urma incidentelor grave înregistrate în centrul Capitalei, fiind amendate. Alte 36 de persoane sunt acuzate pentru port ilegal de armă albă în loc public, vandalism, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Dintre acestea 36, trei au fost reţinute în baza unor ordonanţe, potrivit MAI.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi la Focşani, aproximativ 500 de persoane au ieşit în stradă.
 Vizualizări articol: 582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şi la Focşani, aproximativ 500 de persoane au ieşit în stradă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei