Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 dec 2011 - Anul XVI, nr. 301 (4899)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Telefonul Copilului: Numărul sesizărilor privind cazuri de abuz a crescut cu 68 la sută în 2011

Miercuri, 21 Decembrie 2011 (14:20:53)

Cazurile de abuz asupra copilului sesizate la numărul 116111 au crescut în acest an cu 68 la sută faţă de 2010, iar numărul copiilor care au necesitat consiliere psihologică a fost cu 132, 48 la sută mai mare, informează, miercuri, Asociaţia Telefonul Copilului.

Numărul copiilor care au beneficiat, în acest an, de sprijin din partea specialiştilor de la Telefonul Copilului a fost 17.783, în creştere cu cu peste 25 la sută faţă de antul anterior.

Datele centralizate de Asociaţia Telefonl Copilului indică faptul că cea mai mare creştere se înregistrează în cazul copiilor se simţeau singuri, trişti, neînţeleşi, neglijaţi, discriminaţi, respinşi şi au necesitat consiliere psihologică, specialiştii fiind nevoiţi să consilieze cu 132,48 la sută mai mulţi copii decât în 2010.

În acest an a mai fost înregistrată o creştere semnificativă a cazurilor de abuz asupra copilului, numărul sesizărilor fiind cu 68 la sută mai multe decât în 2010.

"Faţă de anul 2010, au fost identificate aproape de trei ori mai multe cazuri de abuz sexual asupra copilului şi de trafic de minori, respectiv 138
astfel de cazuri. Cu sprijinul instituţiilor abilitate, au fost adoptate cele mai bune soluţii pentru stoparea abuzului şi înlăturarea efectelor negative produse de situaţia traumatizantă, iar agresorii sunt condamnaţi pentru faptele săvârşite", se arată în comunicatul remis agenţiei MEDIAFAX.

Asociaţia Telefonul Copilului a împlinit în 2011 zece ani de existenţă.

La Gala Societăţii Civile organizaţiei neguvernamentale i-au fost acordate atât premiul I, cât şi premiul II, la secţiunea "Proiecte şi campanii de CSR".

"Nevoia tot mai mare pentru serviciile pe care Asociaţia Telefonul Copilului le oferă deopotrivă copiilor şi părinţilor ne-a determinat în anul 2011 să extindem programul de lucru până la miezul nopţii, de luni până duminică, ceea ce a înseamnat mai mulţi asistenţi sociali şi psihologi care au tratat cazurile de încălcare a drepturilor copilului preluate la 116 111", se mai arată în comunicatul remis agenţiei MEDIAFAX.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Telefonul Copilului: Numărul sesizărilor privind cazuri de abuz a crescut cu 68 la sută în 2011.
 Vizualizări articol: 576 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Telefonul Copilului: Numărul sesizărilor privind cazuri de abuz a crescut cu 68 la sută în 20110.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Generratai de maine trimis de
(21 dec 2011, 14:43:45
Da sunt de acord ca multi copii sunt singuri trişti, neînţeleşi, neglijaţi, discriminaţi, respinşi ,credca 90% se datoreaza parintilor care au plecat instrainatate lasandu-si copii in grija bunicilor sau altor rude!!! Sunt constient ca unii din noi nu pot supravietui in tara dar sunt unii care sunt plini de bani si tot nu se satura de strainatate!!! Oameni buni veti plange cu banii in buzunare si in conturi ca veti pierde copii!! Copii au nevoie de noi parintii sa-le dam educatie si consiliere atunci cand au nevoie nu cand credem noi!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei