Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 dec 2011 - Anul XVI, nr. 301 (4899)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul a adoptat Codul de conduită pentru funcţionarii care gestionează fonduri UE

Miercuri, 21 Decembrie 2011 (18:21:36)

Guvernul a adoptat, miercuri, Codul de conduită pentru evitarea incompatibilităţilor şi conflictelor de interese pentru personalul care gestionează fonduri europene nerambursabile, document care va fi inclus în Strategia Naţională Anticorupţie, a anunţat ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban.

"Documentul constituie, cu prioritate, un instrument cu caracter de prevenţie care va sta la baza activităţilor pe care le desfăşoară personalul implicat în domeniu. Este un îndrumar, un set de recomandări, însoţit de exemple practice de conduite succeptibile de a genera conflicte de interese, incompatibilităţi, menit să ajute atât personalul din sistem cât şi beneficiarul", a declarat Orban, la finalul şedinţei de guvern.

Acesta a precizat că, în termen de 30 zile de la adoptarea Codului, fiecare persoană care lucrează cu fonduri europene nerambursabile trebuie să semneze o declaraţie prin care ia la cunoştinţă de situaţiile de incompatibilitate şi conflict de interese reglementate de legislaţia în vigoare. De asemenea, fiecare instituţie care gestionează bani comunitari are obligaţia să pună pe site acest Cod de conduită.

"În măsura în care obligaţiile legale nu sunt respectate, va interveni răspunderea disciplinară, civilă sau penală. Vor fi anumite persoane, în special cele care au fost implicate fie în activităţi de luare a deciziilor, fie în activităţi de monitorizare, va exista interdicţia de un an sau de trei ani, de la caz la caz, de a nu lucra cu beneficiarii care au fost monitorizaţi sau de a nu lucra în domeniul respectiv", a spus Orban.

Ministrul a susţinut că documentul nu introduce reglementări juridice noi, motiv pentru care a fost adoptat de Executiv printr-un memorandum, nu prin hotărâre.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul a adoptat Codul de conduită pentru funcţionarii care gestionează fonduri UE.
 Vizualizări articol: 559 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul a adoptat Codul de conduită pentru funcţionarii care gestionează fonduri UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei