Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 dec 2011 - Anul XVI, nr. 301 (4899)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Declararea doliului naţional de Ziua mondială a sănătăţii, respinsă de Comisia de sănătate a CD

Miercuri, 21 Decembrie 2011 (16:42:56)

Comisia pentru sănătate a Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, iniţiativa legislativă a deputaţilor Tudor Ciuhodaru şi a lui Mircia Giurgiu ca Ziua mondială a sănătăţii să fie declarată, în România, zi de doliu naţional, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Deputatul PDL Petru Movilă susţine, într-un comunicat de presă transmis miercuri presei, că declararea Zilei mondiale a sănătăţii drept zi de doliu naţional ar fi putut să fie interpretată ca "o lipsă de respect din partea ţării noastre la adresa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii".

"A declara această zi drept zi de doliu naţional ar însemna să deteriorăm oficial imaginea României peste hotare, gestul putând fi interpretat ca o lipsă de respect din partea ţării noastre la adresa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi a statelor membre care celebrează această zi. Ar fi o lipsă de respect şi faţă de cei care lucrează în sistem, ca medici, asistenţi şi infirmieri", a precizat deputatul PDL Movilă.

El a adăugat că există numeroase probleme în sistemul sanitar, însă nu consideră că astfel de "devieri" sunt necesare într-un stat civilizat.

Movilă a menþionat că membrii comisiei pentru sănătate au respins, miercuri, în unanimitate proiectul iniţiat de Tudor Ciuhodaru şi Mircia Giurgiu.

"Proiectul va ajunge în plenul Camerei Deputaţilor, însă semnalul comisiei este important", a afirmat Movilă.

Senatul a adoptat tacit în 29 noiembrie o iniţiativă legislativă care prevede ca Ziua mondială a sănătăţii să fie, în România, zi de doliu naţional. Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Codului Muncii a fost iniţiată de către deputaţii Tudor Ciuhodaru şi Mircia Giurgiu.

"Ziua de 7 aprilie, Ziua mondială a sănătăţii, trebuie să fie considerată zi de doliu naţional, în care decidenţii să evalueze diferenţele dintre reforma statului şi sentinţa la condamnare la moarte a tuturor românilor. Numărul morţilor evitabile va continua să crească în condiţiile menţinerii actualelor măsuri privind desfiinţarea şi comasarea spitalelor", arată iniţiatorii în expunerea de motive.

Ziua Mondială a Sănătăţii a fost stabilită în anul 1950, de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), pentru 7 aprilie, fiind sărbătorită în toate statele membre ale OMS.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Declararea doliului naţional de Ziua mondială a sănătăţii, respinsă de Comisia de sănătate a CD.
 Vizualizări articol: 554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Declararea doliului naţional de Ziua mondială a sănătăţii, respinsă de Comisia de sănătate a CD0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei