Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 dec 2011 - Anul XVI, nr. 301 (4899)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANCOM a extins lista localităţilor unde Poşta Română vine de cel puţin de două ori pe săptămână

Miercuri, 21 Decembrie 2011 (18:23:02)

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a extins cu 222, la 604, lista localităţilor situate în condiţii geografice excepţionale unde Poşta Română asigură accesului la serviciile poştale cel puţin de două ori pe săptămână.

"ANCOM a comunicat Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) şi Comisiei Europene lista revizuită a localităţilor situate în condiţii geografice excepţionale în care CNPR, în calitatea sa de furnizor de serviciu universal, are obligaţii reduse în ceea ce priveşte asigurarea accesului la serviciile poştale din sfera serviciului universal", se arată într-un comunicat al instituţiei remis MEDIAFAX.

Statutul special al acestor localităţi este dat de infrastructura precară, de poziţionarea geografică propriu-zisă (ex. zone montane greu accesibile), dar şi de numărul mic de locuitori, pe lista figurând printre altele şi localităţile cu mai puţin de 10 locuitori.

În cele 602 localităţi, CNPR are obligaţia de a asigura cel puţin două colectări de la fiecare punct de acces şi cel puţin două livrări la locuinţa fiecărei persoane fizice şi la sediul fiecărei persoane juridice, situate în intravilanul localităţii, în fiecare săptămână.

"Cele mai multe localităţi situate în condiţii geografice excepţionale se găsesc în judeţul Alba, în număr de 117, reprezentând aproape 20% din totalul localităţilor situate în conditii geografice excepţionale, în timp ce în judeţele Iaşi, Olt şi Vâlcea se regăşeşte numai câte o localitate situată în condiţii geografice excepţionale. În judeţele Dâmboviţa, Giurgiu şi Ilfov nu există astfel de localităţi", se mai spune în comunicat.

Lista completa a localităţilor situate în conditii geografice excepţionale poate fi consultata pe pagina de internet a ANCOM.

În acest an, CNPR a propus ANCOM suplimentarea listei cu 5.417 localităţi, însă, în urma analizării fiecărui caz prin controalele făcute de ANCOM, precum şi prin studierea documentelor emise de autorităţile locale, autoritatea a decis suplimentarea Listei cu doar 222 de localităţi.

CNPR a fost desemnat ca furnizor de serviciu universal în 2009 în urma publicării de către ANCOM a unui anunţ de intenţie privind desemnarea unui furnizor de serviciu universal în domeniul serviciilor postale.

Acesta are obligaţia de a asigura, în fiecare localitate de pe teritoriul Romaniei, cel puţin o colectare de la fiecare punct de acces şi cel puţin o livrare la locuinţa fiecărei persoane fizice şi la sediul fiecărei persoane juridice, în fiecare zi lucrătoare, dar nu mai puţin de 5 zile pe săptămâna.

Prin derogare de la aceste prevederi, CNPR are obligaţia de a asigura cel puţin două colectări.

"Conform deciziei de desemnare a CNPR ca furnizor de serviciu universal, ANCOM stabileşte, pe baza propunerilor CNPR, localităţile considerate ca aflate în cazuri sau condiţii geografice excepţionale. Lista localităţilor poate fi revizuită de ANCOM la propunerea CNPR sau din oficiu", se mai spune în comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANCOM a extins lista localităţilor unde Poşta Română vine de cel puţin de două ori pe săptămână.
 Vizualizări articol: 741 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANCOM a extins lista localităţilor unde Poşta Română vine de cel puţin de două ori pe săptămână0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei