Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 dec 2011 - Anul XVI, nr. 300 (4898)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sergiu Nicolaescu: Revoluţionarii au dreptul să întrebe politicienii "Ce aţi făcut cu ţara? "

Marţi, 20 Decembrie 2011 (15:21:23)

Senatorul PSD Sergiu Nicolaescu a declarat, marţi, în plenul Parlamentului, că revoluţionarii din Decembrie 1989 sunt astăzi bănuiţi, li se ridică drepturile, iar mâine poate vor fi şi judecaţi, arătând că revoluţionarii au dreptul să-i întrebe pe politicieni: "Ce aţi făcut cu ţara?".

Nicolaescu a vorbit, la şedinţa Parlamentului dedicată Revoluţiei din Decembrie 1989, că revoluţionarii sunt cei care, în urmă cu 22 de ani, au intrat în lupta anticomunistă şi că astăzi nimeni nu are dreptul să ignore că, prin entuziasmul, forţa, tinereţea, abnegaţia şi jertfa revoluţionarilor, s-a creat şansa renaşterii României.

"Acei oameni nu au vrut puterea, dar au cucerit-o şi au oferit-o politicienilor. După 22 de ani, au dreptul să-i întrebe: «Ce aţi făcut domnilor cu ştafeta pe care v-am predat-o revoluţionarii în decembrie 1989? Ce aţi făcut cu puterea pe care am smuls-o comuniştilor şi v-am făcut-o cadou?»", a spus Nicolaescu.

El a arătat că se vede cu ochiul liber sărăcia celor mulţi, îmbogăţirea celor puţini şi proliferarea şi încurajarea "tacit şi tenace" a speculei şi a corupţiei.

Sergiu Nicolaescu a mai spus că astăzi revoluţionarii sunt bănuiţi, li se ridică drepturile şi probabil vor fi şi judecaţi.

"Azi suntem bănuiţi, ni se ridică drepturile revoluţionarilor, mâine vom fi, probabil, judecaţi: Ce am căutat în stradă acum 22 ani? De ce am făcut revoluţia?", a arătat senatorul PSD, adăugând că schimbarea regimului comunist este meritul şi sacrificiul celor care au ieşit în stradă pentru libertate.

"Faptul că viaţa unora s-a schimbat nemeritat de bine, iar a altora s-a schimbat în rău nu este rezultatul Revoluţiei, ci al trădării idealurilor acesteia", a încheiat Sergiu Nicolaescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sergiu Nicolaescu: Revoluţionarii au dreptul să întrebe politicienii "Ce aţi făcut cu ţara? ".
 Vizualizări articol: 586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sergiu Nicolaescu: Revoluţionarii au dreptul să întrebe politicienii "Ce aţi făcut cu ţara? "0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei