Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 dec 2011 - Anul XVI, nr. 300 (4898)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Leonard Orban: Progresele făcute nu ne permit să cerem CE eliminarea MCV, deocamdată

Marţi, 20 Decembrie 2011 (18:07:43)

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, marţi, că deocamdată progresele pe care România le-a făcut în domeniul justiţiei nu sunt suficiente pentru a cere CE eliminarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

"Un dosar foarte important este cel legat de MCV, unde în vară va fi făcută o analiză detaliată de către CE despre ce s-a întamplat de la momentul la care a fost creat acest mecanism şi până în prezent şi va fi o posibilitate, dacă vor exista progrese substanţiale, ca acest mecanism fie să fie complet finalizat, fie să se transforme în alte forme de cooperare şi finalmente să putem depăşi acest moment legat de existenţa acestui mecanism", a explicat Leonard Orban la o conferinţă de presă în care a prezentat bilanţul mandatului său şi principalele obiective pentru anul viitor.

El a adăugat că, într-o exprimare "foarte diplomatică", se poate spune că mai sunt necesare progrese importante pentru ca partea română să poată cere eliminarea MCV şi a precizat că pe baza rezultatelor obţinute până în prezent, partea română nu poate cere Comisiei această măsură.

"Ca să vă răspund foarte diplomatic, în momentul de faţă va trebui să avem progrese importante interne astfel încât să putem într-adevăr să avem argumente solide ca să cerem CE să pună punct acestui mecanism. Deocamdată, ca să fiu şi mai explicit, progresele pe care le avem nu sunt suficiente pentru a cere CE acest lucru", a spus Orban.

Ministrul nu a dorit să intre în detalii despre măsurile necesare, dar a reamintit că, la momentul creării MCV, CE a stabilit patru obiective majore în domeniul justiţiei, de a căror îndeplinire integrală depinde eliminarea mecanismului.

"Nu vreau să intru în detalii, pentru că este un subiect extrem de complex. Foarte multe lucruri trebuie să fie realizate. Dar vă reamintesc că sunt patru condiţionalităţi care trebuie îndeplinite toate astfel încât MCV să fie eliminat. Unul ţine de consolidarea sistemului judiciar, al doilea ţine de lupta împotriva corupţiei la nivel înalt, alt element ţine de lupta împotriva corupţiei la nivel local şi al patrulea ţine de legătura între diferitele instituţii din sistemul judiciar. Deci, în măsura în care se vor putea constata progrese ireversibile pe această zonă, se va putea finaliza acest mecanism", a spus Orban.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Leonard Orban: Progresele făcute nu ne permit să cerem CE eliminarea MCV, deocamdată.
 Vizualizări articol: 522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Leonard Orban: Progresele făcute nu ne permit să cerem CE eliminarea MCV, deocamdată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei