Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 dec 2011 - Anul XVI, nr. 295 (4893)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Parchetul Judecătoriei Sibiu a deschis dosar privind uciderea tigrului de la Sibiu

Miercuri, 14 Decembrie 2011 (14:14:44)

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu a înregistrat o cauză penală în legătură cu incidentul petrecut la Sibiu în cursul zilei de marţi, când un tigru a scăpat de la Grădina Zoologică din localitate, iar după câteva ore de căutări a fost găsit şi împuşcat, informează, miercuri, Ministerul Public.

"Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu a fost înregistrată o cauză penală în legătură cu incidentul petrecut la Sibiu în cursul zilei de 13 decembrie 2011, când un tigru a scăpat de la Grădina Zoologică din localitate, iar după câteva ore de căutări a fost găsit şi împuşcat. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirea răspunderii judiciare", precizează sursa citată, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Poliţia din Sibiu a declanşat cercetări cu privire la împrejurările care au condus la uciderea tigrului care scăpase de la Grădina Zoologică din neglijenţa unui îngrijitor, împuşcarea animalului făcându-se într-o situaţie neconformă, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Poliţia verifică dacă vânătorul care a ucis animalul, aparţinând unei specii protejate, a respectat normele legale.

Poliţia, sub coordonarea Parchetului, face investigaţii pentru lămurirea tuturor aspectelor în cazul uciderii tigrului.

Tigrul a fugit, marţi dimineaţă, de la Grădina Zoologică din Sibiu, refugiindu-se în Pădurea Dumbrava, apoi a ajuns în cartierul Valea Aurie din municipiul Sibiu, în apropierea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

Viceprimarul Sibiului, Astrid Fodor, declara corespondentului MEDIAFAX că tigrul a reuşit să iasă din cuşca sa în jurul orei 9.30, din cauza neglijenţei îngrijitorului, care a făcut curăţenie, iar când a ieşit a lăsat uşa cuştii întredeschisă, moment în care animalul a ieşit.

În jurul orei 12.30, tigrul a fost împuşcat mortal în pădure, între localităţile Sibiu şi Poplaca.

Potrivit lui Alex Mareş, reprezentant al Asociaţiei Vânătorilor din Sibiu, atât timp cât animalul a fost în municipiu nu a existat permisiunea de a se trage cu armă de foc, dar odată ajuns în zona pădurii, într-un fond forestier, a putut fi folosită o astfel de armă.

Tigrul, născut la Grădina Zologică din Sibiu, avea 14 ani şi o greutate de aproximativ 200 de kilograme.

Liviu Todescu, medic veterinar la Grădina Zoologică Sibiu, spunea că până acum tigrul nu a atacat oameni, însă era cunoscut ca un animal agresiv.

Vânătorul Marin Văleanu, care a ucis tigrul, afirmă că s-au făcut toate demersurile posibile pentru salvarea animalului, dar, întrucât tigroaica devenise extrem de agresivă, a fost necesară împuşcarea ei, pentru că în caz contrar s-ar fi produs un "dezastru".

Văleanu spune că au fost trase două focuri cu arma cu tranchilizante, înainte de a se lua decizia împuşcării animalului.

"S-a făcut tot ce era posibil pentru salvarea animalului. Aceasta a fost tot timpul intenţia, de a salva animalul, dar după ce a fost tranchilizat a devenit extrem de agresiv. S-au tras două focuri cu tranchilizant, dar ne-a atacat. Eram tot timpul lângă medicul veterinar al Grădinii Zoologice şi a venit spre noi. Tigroaica era în aer, sărind spre noi, în momentul în care am reuşit să o împuşc în gât. Dacă nu trăgeam în momentul acela, era dezastru", a explicat Marin Văleanu.

El este angajat al Direcţiei Silvice Sibiu şi se ocupă cu vânătoarea din anul 1984.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sibiu, animalul era o corcitură de tigru siberian cu tigru bengalez şi se numea Mihaela.

După efectuarea necropsiei şi scoaterea animalului din inventarul Grădinii Zoologice, trupul va fi incinerat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parchetul Judecătoriei Sibiu a deschis dosar privind uciderea tigrului de la Sibiu.
 Vizualizări articol: 414 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parchetul Judecătoriei Sibiu a deschis dosar privind uciderea tigrului de la Sibiu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei