Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 dec 2011 - Anul XVI, nr. 289 (4887)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şeful FBI spune că România şi SUA vor mai avea acţiuni comune împotriva criminalităţii informatice

Miercuri, 7 Decembrie 2011 (15:19:54)

Operaţiuni comune ale FBI şi autorităţilor române de combatere a criminalităţii cibernetice, similare celei din luna iulie, care a dus la arestarea a peste 100 de persoane, vor mai avea loc, a declarat, miercuri, la Bucureşti, Robert Mueller, directorul FBI.

"Fie că este vorba despre terorism, trafic de droguri sau de persoane, de criminalitate informatică nu există o ţară sau o instituţie care să poată contracara singură. Pentru a contracara cu succes aceste ameninţări şi pentru a ne putea apăra cetăţenii trebuie să operăm împreună şi în ultimii câţiva ani, împreună cu omologii din România, în special cu SRI, am întreprins acţiuni comune pentru contracararea acestor ameninţări. Un exemplu este operaţiunea din luna iulie în care peste 100 de persoane au fost arestate în România şi SUA, indivizi care au fost puşi sub acuzare pentru participarea la activităţi de crimă organizată în domeniul informatic. Vă pot asigura că vor mai fi şi alte operaţiuni similare celei de desfăşurate în luna iulie", a declarat directorul FBI, Robert Mueller, după întâlnirea cu şeful SRI, George Maior.

El a precizat că doreşte să-l felicite în mod special pe George Maior, dar şi SRI, pentru munca depusă şi pentru cooperarea cu FBI în lupta împotriva crimei organizate, a criminalităţii informatice "dar mai ales în combaterea corupţiei la nivel înalt".

"SRI are un rol de lider în identificarea corupţiei la nivel înalt şi în cooperarea cu poliţia naţională pentru contracararea corupţiei la nivel înalt", a subliniat Mueller.

La rândul său, George Maior a ţinut să-l felicite pe şeful FBI, Robert Mueller, pentru prelungirea cu doi ani a mandatului de director al acestui serviciu, apreciind că aceasta este "un semn de recunoaştere şi de apreciere a eforturilor depuse în ultimii 10 ani pentru modernizarea FBI".

Maior a mai spus că împreună cu Robert Mueller a identificat noi domenii în care pot fi dezvoltate dialogul şi cooperarea între cele două servicii, menţionând în mod special domeniul cyber-intelligence, domeniu în care SRI este autoritate naţională din anul 2008.

"Totodată aş dori să-l asigur pe domnul Mueller că FBI va găsi întotdeauna în SRI un partener deschis şi de încredere", a mai spus Maior.

În luna iulie, o reţea formată din peste 100 de persoane care se ocupau cu infracţiuni pe internet şi care au păgubit în jur de 1.000 de persoane cu aproximativ 20 de milioane de dolari, a fost destructurată prin cooperarea autorităţilor române şi americane.

Anchetatorii au stabilit că în perioada 2009-2011, prin postarea unor anunţuri fictive de vânzare a unor bunuri inexistente în realitate (autoturisme, motociclete, ambarcaţiuni uşoare, produse electronice), suspecţii au indus şi menţinut în eroare mai mulţi cumpărători on-line, în cadrul platformelor de comerţ electronic www.eBay.com şi www.craigslist.org, cărora le-au fost transmise informaţii false cu privire la realitatea anunţurilor, modalitatea de achiziţie, plata preţului, identitatea vânzătorului.

În România au fost arestate preventiv 23 de persoane, care însă au fost eliberate prin decizia instanţei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful FBI spune că România şi SUA vor mai avea acţiuni comune împotriva criminalităţii informatice.
 Vizualizări articol: 491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şeful FBI spune că România şi SUA vor mai avea acţiuni comune împotriva criminalităţii informatice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei