Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 nov 2011 - Anul XVI, nr. 280 (4878)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Merkel şi Sarkozy vor să creeze un spaţiu Schengen fiscal în zona euro

Duminică, 27 Noiembrie 2011 (14:33:45)

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Nicolas Sarkozy pregătesc măsuri mai drastice de combatere a crizei din zona euro, inclusiv un "pact de stabilitate" încheiat de urgenţă cu o structură similară Acordului Schengen, care să oblige ţările la disciplină fiscală.

Merkel şi Sarkozy consideră că pactul ar trebui elaborat şi implementat de urgenţă, deoarece modificarea tratatelor UE ar dura prea mult, scrie ziarul Welt am Sonntag, preluat de Reuters.

Ziarul notează că Germania şi Franţa sunt pregătite să accepte o disciplină fiscală dură, citând surse apropiate guvernului german.

Sursele spun că noul plan de combatere a crizei ar putea fi prezentat săptămâna viitoare de Merkel şi Sarkozy.

Potrivit Welt am Sonntag, liderii europeni au ajuns la concluzia că modificarea tratatelor UE ar fi un proces prea îndelungat, care ar trebui evitat printr-un consens rapid la nivelul zonei euro pentru un pact de stabilitate, implementat încă de la începutul anului viitor.

Pactul ar putea fi structurat în mod similar cu Acordul Schengen şi ar trebui să cuprindă reguli stricte privind deficitul bugetar, supravegherea şi controlul bugetelor naţionale.

De asemenea, Banca Centrală Europeană ar trebui să fie mai implicată în acţiunile anticriză în zona euro, notează ziarul german. BCE este un organism independent, a cărei politică nu poate fi stabilită de guverne, însă "aşteptările liderilor europeni de la BCE sunt clare", potrivit Welt am Sonntag.

"Conform acestor măsuri, ar trebui să existe o majoritate în interiorul BCE care să opteze pentru o intervenţie mai agresivă pe pieţele de capital", scrie ziarul.

O sursă apropiată băncii centrale a declarat pentru Welt am Sonntag că, dacă politicienii pot conveni un plan complet, BCE îl va sprijini.

Surse oficiale europene au declarat vineri că eforturile insistente din ultima perioadă ale ţărilor din zona euro spre o integrare fiscală strânsă ar putea acorda BCE spaţiul de manevră necesar pentru a creşte volumul achiziţiilor de obligaţiuni de stat europene şi a stabiliza pieţele.

BCE, care nu poate finanţa direct guverne, cumpără obligaţiuni italiene şi spaniole de pe piaţa secundară, încercând să menţină dobânzile sub control şi să împiedice extinderea crizei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Merkel şi Sarkozy vor să creeze un spaţiu Schengen fiscal în zona euro.
 Vizualizări articol: 505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Merkel şi Sarkozy vor să creeze un spaţiu Schengen fiscal în zona euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei