Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 nov 2011 - Anul XVI, nr. 280 (4878)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Zona euro se poate apropia de sfârşit dacă liderii politici nu aplică măsuri ferme

Duminică, 27 Noiembrie 2011 (14:33:09)

Zona euro se poate apropia de sfârşit dacă liderii politici nu îşi asumă responsabilitatea pentru măsurile populiste adoptate cu scopul obţinerii de voturi şi nu vor aplica politici ferme pentru rezolvarea problemelor, a declarat, duminică, premierul Emil Boc.

"Uniunea Europeană se întoarce cu faţa din nou spre austeritate. Dacă prognozele de primăvară erau mai optimiste pe creşterea economică cu privire la 2012, acum s-au întors spre o creştere economică de 0,5-0,6% în loc de 2% ,3% sau chiar 4%. Chiar şi motoarele economiei UE, Franţa şi Germania, şi-au revizuit în jos prognoza de la în jur de 2% la 0,6-0,8%. Asta spune foarte clar că trebuie luate măsuri clare şi decisive din punct de vedere politic şi economic", a spus Boc, la emisiunea "După 20 de ani" difuzată la Pro TV.

El a arătat că statele UE se află într-o situaţie dificilă din cauza crizei datoriilor suverane, urmare a faptului că timp de zeci de ani, după Al Doilea Război Mondial, politicienii şi-au câştigat popularitate, voturi şi putere pe promisiuni electorale fără acoperire în economie.

"Politicienii trebuie să îşi asume acum responsabilităţi. Este nevoie de măsuri ferme, politice, dacă liderii politici nu îşi vor asuma aceste măsuri, acest scenariu (al sfârşitului monedei euro şi zonei euro - n.r.) poate deveni realitate", a spus Boc.

Întrebat însă dacă nu crede că misiunea politicienilor s-a cam încheiat în acest moment, fiindu-le aproape imposibil să inverseze răul pe care l-au făcut, şi dacă nu ar fi timpul să vină specialişti în economie, Boc a spus că "locul politicului nu poate fi luat în lume" şi că tot politicul este acela care trebuie să rezolve problemele.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Zona euro se poate apropia de sfârşit dacă liderii politici nu aplică măsuri ferme.
 Vizualizări articol: 527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Zona euro se poate apropia de sfârşit dacă liderii politici nu aplică măsuri ferme0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei