Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 oct 2011 - Anul XVI, nr. 250 (4848)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Grecii amanetează iahturi şi maşini din cauza crizei, vândute ulterior în ţări precum Germania

Duminică, 23 Octombrie 2011 (15:49:30)

Tot mai mulţi greci îşi amanetează bunuri din cauza crizei financiare, iar fenomenul a luat amploare extinzându-se de la bijuterii la iahturi şi maşini, pe care proprietarii au puţine şanse să le mai răscumpere şi care sunt vândute în ţări precum Germania, potrivit cotidianului elen Kathimerini.

O privire rapidă pe un site de socializare scoate la iveală "poveştile amare" ale grecilor care au fost nevoiţi să-şi vândă bijuterii pentru a face rost de bani pentru plata facturilor şi altor cheltuieli.

"M-am întâlnit cu un prieten şomer şi l-am întrebat cum se descurcă. «Mi-am vândut cruciuliţa de la botez şi acum mă descurc»", este una dintre relatările de pe Twitter.

Dezvoltarea afacerii amaneturilor din Grecia a început anul trecut, odată cu declanşarea crizei datoriilor, însă schimbările au fost destul de mari în ultimul an.

"La începutul crizei, oamenii îşi amanetau bunurile cu speranţa că le vor recupera mai târziu. Acum, însă, nu mai cred că vor face rost de bani pentru a le răscumpăra", a spus proprietarul unui amanet.

În contextul numărului tot mai mare de greci care vor să amaneteze bunuri, piaţa se dezvoltă, notează Kathimerini, zeci de noi magazine fiind deschise în întreaga ţară. Pe multe din arterele comerciale ale marilor oraşe, singurele magazine cărora afacerile le merg bine sunt amaneturile.

"În urmă cu doi ani, în zonă erau cinci amaneturi, iar acum sunt 25", a spus proprietarul unui astfel de magazin din Piaţa Syntagma, în centrul Atenei.

Grecii au ajuns să amaneteze maşini de lux, bărci sau chiar camioane în încercarea de a face rost de bani.

Majoritatea celor care amanetează astfel de bunuri nu le mai pot întreţine, iar banii obţinuţi sunt folosiţi pentru plata de ipoteci, impozite sau contribuţii a asigurări sociale.

Pentru circa 10% din clienţii firmei de amanet Auto Credit, despărţirea de bunuri este definitivă, întrucât nu mai pot face rost de bani pentru a le recupera.

Auto Credit, cu activităţi şi în alte domenii, a început chiar vânzarea de maşini în Germania. Compania are în prezent 60 de maşini, 30 de iahturi şi peste 15 camioane.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grecii amanetează iahturi şi maşini din cauza crizei, vândute ulterior în ţări precum Germania.
 Vizualizări articol: 484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grecii amanetează iahturi şi maşini din cauza crizei, vândute ulterior în ţări precum Germania0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei