Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 oct 2011 - Anul XVI, nr. 250 (4848)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Barbu: Opoziţia se joacă cu credibilitatea şi stabilitatea României blocând Legea asistenţei sociale

Duminică, 23 Octombrie 2011 (14:28:17)

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, susţine că adevăratul motiv pentru care USL blochează Legea asistenţei sociale este "muşamalizarea şi continuarea furtului din banii de asistenţă socială", adăugând că opoziţia "se joacă cu credibilitatea externă şi stabilitatea financiară a României".

"În timp ce liderii Europei sunt în alertă pentru salvarea Greciei şi rezolvarea crizei datoriilor suverane, USL protejează risipa banilor din bugetul public. Adevăratul motiv pentru care USL blochează Legea asistenţei sociale este muşamalizarea şi continuarea furtului din banii de asistenţă socială", a susţinut ea, duminică, într-o conferinţă de presă.

Sulfina Barbu a dat ca exemplu rezultatele celui mai recent control făcut la Sibiu, unde s-a constatat că din 430 de persoane verificate, 271 aveau certificate de handicap ilegal, fără să aibă bolile scrise în certificat, iar alte 83 de persoane aveau un grad al bolii nejustificat de mare. "Practic, din 430 de persoane verificate, 354 fraudau banii pentru asistentă socială. Dacă într-un singur judeţ frauda este de 82%, putem avea imaginea clară a dimensiunii fraudei din banii de asistenţă socială", a subliniat ministrul democrat-liberal.

Ea a susţinut că USL "apără fără nicio jenă un sistem bolnav, care permite o fraudă masivă".

Ministrul a spus că opoziţia blochează la Senat, de şase săptămani, Legea cadru a asistenţei sociale, ţinand în loc reforma sistemului de asistenţă socială.

"Ne-am dorit o cooperare reală cu opoziţia. Am fost prezenţi la şedinţele Comisiei de muncă din Senat, am participat la toate şedinţele de plen, am acceptat amendamentele opoziţiei", a menţionat acesta, adăugând că, în schimb, puterea s-a lovit "de un zid de populism, inconştienţă şi iresponsabilitate".

Potrivit afirmaţiilor sale, parlamentarii puterii au ajuns să se bată pentru a trece nu doar Legea guvernului, ci şi amendamentele opoziţiei. "Ca într-o piesă de teatru absurd, parlamentarii USL au depus amendamente, le-am votat, le-am acceptat şi acum noi le apărăm amendamentele, pentru că ei le ţin blocate", a declarat Sulfina Barbu.

Ea a adăugat că refuzul USL a dat din nou măsura unei opoziţii "lipsite de discernământ", "pe mâna căreia nu poţi lăsa ordinea de zi a unei şedinţe, darămite destinul unei ţări".

Ministrul a mai susţinut că blocarea Legii asistenţei sociale înseamnă "automat un cost masiv pentru fiecare român, nu doar pentru o categorie sau alta".

"Dacă nu respectăm angajamentul cu FMI, ne pierdem credibilitatea externă şi ne vom împrumuta mai scump, tocmai acum când banii se găsesc tot mai greu pe pieţele financiare şi dobânzile sunt tot mai mari. (...) Opoziţia se joacă cu credibilitatea externă şi stabilitatea financiară a României, într-un moment dificil", a opinat ministrul Muncii.

Potrivit acesteia, "proiectul USL pentru România este unul singur: să apere elevii care pică la BAC, să apere cămătarii, să apere falşii bolnavi care fură din banii de asistenţă socială".

Dezbaterile la proiectul legii asistenţei sociale sunt blocate în Senat de mai multe săptămâni.

Luni, senatorii opoziţiei au reuşit, pentru a patra săptămână consecutiv, blocarea votării legii, după o pauză de consultări şi dezbateri procedurale în contradictoriu care s-au prelungit până la terminarea programului de lucru.

Proiectul de lege propus de Guvern are termen de adoptare tacită în Senat data de 3 noiembrie. Camera Deputaţilor este forul decizional.

Preşedintele Traian Băsescu a transmis o scrisoare preşedinţilor celor două Camere, cerând să se acorde o atenţie deosebită în adoptarea de către Parlament, cât mai urgent posibil, a proiectului de modificare a Legii statutului magistraţilor şi a proiectului legii asistenţei sociale.

Senatorul PSD Georgică Severin a declarat, joi, că PSD va bloca, în Senat, proiectul de lege privind asistenţa socială până pe 3 noiembrie, când este termenul de adoptare tacită, urmând ca dezbaterea actului normativ să aibă loc la limita timpului de aprobare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Barbu: Opoziţia se joacă cu credibilitatea şi stabilitatea României blocând Legea asistenţei sociale.
 Vizualizări articol: 465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Barbu: Opoziţia se joacă cu credibilitatea şi stabilitatea României blocând Legea asistenţei sociale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei