Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 oct 2011 - Anul XVI, nr. 240 (4838)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FNSA condiţionează votul salariaţilor din administraţie la alegeri de soluţionarea unor revendicări

Marţi, 11 Octombrie 2011 (13:54:12)

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a transmis Guvernului o listă cu revendicări, susţinând că, în caz că nu vor fi soluţionate, sindicaliştii vor depune eforturi "pentru ca niciun partid din arcul guvernamental să nu beneficieze de votul salariaţilor din administraţie".

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de FNSA, Biroul Federal al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie, întrunit în şedinţă pentru a stabili strategia şi programul de acţiune, a stabilit transmiterea unei liste de revendicări către Guvern, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Solicităm ca în cel mai scurt timp să fie iniţiate discuţii cu reprezentanţii FNSA pe marginea acestor revendicări. În cazul în care instituţiile statului nu vor răspunde favorabil solicitărilor noastre, vă facem cunoscut că FNSA va depune toate eforturile pentru ca niciun partid din arcul guvernamental să nu beneficieze de sprijinul şi votul salariaţilor din administraţia publică, la viitoarele alegeri. În perioada următoare vor avea loc o serie de întâlniri între reprezentanţii federaţiei noastre şi alte federaţii reprezentative din administraţia publică pentru stabilirea unui program şi plan de acţiune comun tuturor salariaţilor din acest sector de activitate", se arată în documentul citat.

Potrivit conducerii FNSA, printre revendicările transmise Guvernului se numără aplicarea Legii nr. 284/2010 începând cu 1 ianuarie 2012 şi, implicit, intrarea pe grile de salarizare, în conformitate cu prevederile acestei legi, acordarea stimulentelor pentru participanţii în diferitele comisii: disciplină, concurs, contestaţii şi paritară, acordarea stimulentelor pentru salariaţii care desfăşoară activitate de recuperare a creanţelor bugetare, conform O.G. nr.92/2003, acordarea celui de-al 13-lea salariu, acordarea primei de vacanţă, neinterzicerea prin Legea bugetului de stat a acordării tichetelor de masă, cadou şi vacanţă, pentru salariaţii din administraţia publică.

De asemenea, FNSA a transmis o solicitare către preşedintele Curţii de Conturi, în vederea stabilirii unei întâlniri "pentru clarificarea aspectelor legate de acţiunile întreprinse de controlorii acestei instituţii şi identificarea unor soluţii pentru stoparea abuzurilor acestora".

"Având în vedere implicaţiile şi consecinţele pe care le au măsurile Curţii de Conturi, în actualul context economic şi al politicilor restrictive, precum şi deteriorarea condiţiilor de muncă şi de viaţă ale salariaţilor din administraţia publică locală, datorate situaţiei financiare precare, cu implicaţii şi asupra membrilor familiilor acestora, prin prezenta reiterăm rugămintea de a programa o întrevedere cu reprezentanţii FNSA pentru a discuta punctual aceste probleme, pentru a vă prezenta materialele strânse de noi care denotă o practică neunitară şi inconsecventă în controalele Curţii de Conturi, precum şi pentru a identifica împreună posibile soluţii în vederea normalizării situaţiei", se mai arată în comunicat.

Reprezentanţii FNSA au precizat că, în cazul în care conducerea Curţii de Conturi nu va da curs invitaţiei ori dacă întâlnirea se va solda cu un eşec, federaţia "va trece la acţiuni de protest specifice mişcării sindicale, în speţă va picheta sistematic sediul Curţii de Conturi, iar acolo unde va fi cazul, va invoca abuzul în serviciu al controlorilor Curţii de Conturi".

FNSA este o federaţie reprezentativă la nivelul ramurii administraţie publică, având în componenţă sindicate constituite la nivelul instituţiilor autorităţilor publice locale din toate judeţele ţării, primării şi consilii judeţene, însumând peste 50.000 de membri de sindicat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FNSA condiţionează votul salariaţilor din administraţie la alegeri de soluţionarea unor revendicări.
 Vizualizări articol: 518 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FNSA condiţionează votul salariaţilor din administraţie la alegeri de soluţionarea unor revendicări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei