Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 oct 2011 - Anul XVI, nr. 232 (4830)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boagiu: A fost un schimb de terenuri pentru un parc tehnologic al IBM la Târgu Mureş

Duminică, 2 Octombrie 2011 (14:23:35)

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, duminică, la PRO TV, că IBM a anunţat decizia de a investi într-un parc tehnologic la Târgu Mureş, discuţiile purtându-se încă de anul trecut şi având loc deja un schimb de terenuri pentru crearea infrastructurii necesare.

Boagiu a făcut aceste declaraţii în contextul unei întrebări referitoare la faptul că autorităţile române anunţă noi investitori străini însă numele lor sunt ţinute secret.

"Nu există secrete. Eu vă dau un exemplu pe care îl cunosc foarte bine. De exemplu la Târgu Mureş, şi-a anunţat IBM dorinţa de a crea un parc tehnologic. Este o discuţie care se poartă de la sfârşitul anului trecut", a explicat Boagiu.

Ea a spus că a avut loc un schimb de terenuri anume pentru a oferi infrastructura necesară companiei IBM.

"Ştiu foarte bine pentru că noi susţinem această investiţie făcând un schimb de terenuri pentru a crea, pentru a oferi infrastructura necesară pentru a veni investitorul străin", a spus Boagiu.

Ea nu a oferit detalii financiare şi nici un termen de începere a proiectului, însă a adăugat că mai sunt şi alţi investitori interesaţi de România.

Recent, ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor, Valerian Vreme, declara că ministerul lucrează la o schemă de ajutoare de stat pentru companiile care vor să dezvolte în România afaceri în domeniul IT&C, printre beneficiarii acesteia urmând să se numere IBM, Oracle, Dell şi Ericsson.

"Centrul în care IBM ar putea angaja 3.000 de salariaţi este diferit de proiectul din Târgu Mureş", spunea Vreme la mijlocul lunii septembrie.

La finele anului trecut, ministrul Vreme a anunţat că, la Târgu Mureş, ar putea fi înfiinţat un centru de cercetare al IBM, în care va fi instalat un "supercomputer" la care va fi conectată întreaga zonă balcanică.

Subsidiara locală a IBM, cel mai mare furnizor internaţional de servicii IT, are două centre în România, respectiv Global Procurement Services Group Romania Remote Delivery Center şi Application Services Global Delivery Center Eastern Europe, ambele fiind situate în Bucureşti.

Înfiinţată în 1995, IBM România a consemnat anul trecut o cifră de afaceri de 227,02 milioane de lei (53,4 milioane euro), de la 216,6 milioane de lei în 2009, şi avea peste 660 de angajaţi.

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boagiu: A fost un schimb de terenuri pentru un parc tehnologic al IBM la Târgu Mureş.
 Vizualizări articol: 450 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boagiu: A fost un schimb de terenuri pentru un parc tehnologic al IBM la Târgu Mureş0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei