Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 sep 2011 - Anul XVI, nr. 220 (4818)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Autorităţile vor contracta consultanţă şi credite la proiecte UE prin licitaţii restrânse accelerate

Duminică, 18 Septembrie 2011 (14:20:15)

Instituţiilor publice le va fi permis să contracteze servicii de consultanţă la lucrări deja atribuite, precum şi credite de finanţare a proiectelor UE prin licitaţii restrânse "accelerate", reducând termenul de depunere a ofertelor, procedură care poate limita numărul firmelor înscrise la licitaţie

Termenele aferente licitaţiilor vor fi reduse pentru astfel de contracte şi în cazul negocierii cu publicarea prealabilă a unui anunţ de participare.

Legislaţia în vigoare stabileşte că licitaţiile pot fi accelerate prin reducerea termenelor doar din "motive de urgenţă", care nu sunt generate de acţiuni sau inacţiuni ale autorităţii contractante şi nici de erori administrative. Astfel, perioada cuprinsă între data transmiterii anunţului de participare şi cea de depunere a ofertelor poate fi redusă de la 37 zile la 15 zile.

Un document guvernamental relevă că instituţiilor publice le va fi permis să deruleze mai rapid licitaţii restrânse şi negocieri pentru diverse operaţiuni, precum contractarea unui credit destinat finalizării proiectelor finanţate din fonduri europene. În acest caz, procedura va putea fi justificată prin faptul că reducerea de la 30% la 10% a cotei de prefinanţare a contractelor UE le împiedică să efectueze plăţi către operatorii semnatari ai contractelor de achiziţie publică.

În vara acestui an, Guvernul a redus plafonul în limita căruia asigura prefinanţarea proiectelor cu fonduri UE, de la 30% la maximum 10% din valoarea contractului.

Licitaţii restrânse accelerate vor putea fi iniţiate şi la contractarea serviciilor de consultanţă pentru realizarea unei lucrări aflate deja în execuţie, precum şi la contractarea unei linii de finanţare pentru investiţii publice locale.

Operaţiunea este argumentată în document prin "prevenirea aplicării posibilelor corecţii financiare de către Comisia Europeană".

Accelerarea procedurilor de licitaţie restrânsă şi negociere va trebui să ţină cont de complexitatea contractelor ce urmează a fi atribuite, precum şi de dificultăţile de pregătire/obţinere a documentelor solicitate de către autoritatea contractantă, astfel încât să nu reprezinte "un impediment major" pentru depunerea ofertelor/candidaturilor de către un număr suficient de operatori economici, se mai arată în document.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autorităţile vor contracta consultanţă şi credite la proiecte UE prin licitaţii restrânse accelerate.
 Vizualizări articol: 317 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autorităţile vor contracta consultanţă şi credite la proiecte UE prin licitaţii restrânse accelerate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei