Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 sep 2011 - Anul XVI, nr. 215 (4813)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Andreea Paul Vass: Cu o forţă de fier, Oana Badea a dus în spate reforma în învăţământ

Luni, 12 Septembrie 2011 (16:04:09)

Consilierul premierului Andreea Paul Vass a declarat, luni, că Guvernul condus de PDL nu ar fi reuşit cele mai profunde reforme ale statului, fără "efortul şi dăruirea familiei pdliste", din care fac parte "bărbaţi deosebiţi" şi "femei deosebite", puternice, cum ar fi Oana Badea şi Roberta Anastase.

"Nici un om de bună credinţă nu mai poate contesta astăzi că guvernul condus de PDL a făcut cele mai profunde reforme ale statului român. Fie că vorbim despre sistemul de pensii reclădit pe principii echitabile şi sănătoase, fie că vorbim despre eficientizarea administraţiei sau despre legea cadru a educaţiei naţionale. Toate aceste eforturi nu ar fi putut fi realizate fără efortul şi dăruirea familiei pdliste, cum îmi place să mă raportez la colegii mei, fără implicarea unor oameni deosebiţi care, uneori chiar cu sacrificii electorale, au avut tăria de caracter pe care alţi politicieni nu au avut-o în 20 de ani, de a lua decizii
dureroase dar extrem de necesare. Familie din care fac parte bărbaţi deosebiţi dar şi femei deosebite. Femei puternice cu o forţă nebănuită, cu resurse nebănuite", susţine Andreea Paul Vass, într-o declaraţie remisă luni agenţiei MEDIAFAX.

Ea precizează că Oana Badea, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, este "femeia care a dus în spate reforma sistemului de învăţământ preuniversitar" şi care, stând în spatele ministrului Educaţiei Daniel Funeriu, a impus cu o "forţă de fier" schimbările din educaţie.

"Oameni ca Oana Badea, femeia care a dus în spate reforma sistemului de învăţământ preuniversitar, cea mai importantă componentă a educaţiei naţionale merită respectul şi aprecierea noastră a tuturora. Este femeia care, stând în spatele ministrului Funeriu, cu o forţă de fier a gândit şi a avut curajul să impună schimbările care trebuiau făcute în educaţie dar de care toţi ceilalţi, fie că au fost bărbaţi sau femei (cum e cazul doamnei Andronescu) au fugit cu mare frică", adaugă Andreea Paul Vass.

Ea consideră că Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, este o altă femeie puternică care a promovat, prima oară în 20 de ani de la Revoluţie, o lege a bonelor, arătând că femeia PDL este femeia dreptei.

"Pentru că femeia PDL este femeia dreptei, pentru că femeia dreptei este femeia puternică, hotărâtă, cu iniţiativă, cu performanţe profesionale am ales să vă dau exemple de colege care într-o lume misogină şi dură au reuşit să contribuie la ceea ce în 20 ani politicieni care se autoproclamau bărbaţi de stat nu au reuşit să facă. Şi aşa cum Oana Badea a contribuit cel mai mult la reforma educaţiei din ultimii 20 de ani ai României aşa şi o altă femeie puternică, Roberta Anastase, promovează, pentru prima oară în cele două decenii scurse de la Revoluţie, o Lege a bonelor care vine să completeze o lacună legislativă îndelung neglijată. Şi asta în contextul în care sub 10% din membrii Parlamentului nostru sunt femei", mai spune Andreea Paul Vass.

Potrivit lui Vass, preşedintele Casei Naţionale de Pensii, Maria Pârcălăbescu, este un alt exemplu de femeie puternică.

Şi exemplele pot continua cu Maria Pârcălăbescu, cea care cu succes conduce Casa Naţională de Pensii şi cu multe alte femei care au reuşit să se impună prin forţa argumentului şi a inteligenţei. Ceea ce vreau să vă arăt este că vremea noastră, vremea noii generaţii căreia îi aparţin vine în mod natural. Partidul se primeneşte în mod natural cu oameni de valoare, oameni puternici, femei puternice care ştiu să-şi atingă ţelurile prin decenţă şi argumente chiar într-o lume dominată de bărbaţi şi de misoginism", arată Paul Vass.

"Reuşita femeilor dreptei româneşti se construieşte acum şi în politica publică care se adresează creşelor şi grădiniţelor, al căror număr a scăzut alarmant, cu peste 85% din 1990 până în prezent. Avem datoria de a îndrepta atenţia clasei politice asupra puştilor naţiunii, bunul nostru cel mai de preţ", a mai spus Andreea Paul Vass.

Andreea Paul Vass şi-a anunţat săptămâna trecută decizia de a candida pentru şefia organizaţiei de femei a PDL, alegerile având loc în 15 octombrie, iar actuala preşedintă a organizaţiei Sulfina Barbu a precizat că va candida pentru un nou mandat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andreea Paul Vass: Cu o forţă de fier, Oana Badea a dus în spate reforma în învăţământ.
 Vizualizări articol: 679 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Andreea Paul Vass: Cu o forţă de fier, Oana Badea a dus în spate reforma în învăţământ3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei