Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 aug 2011 - Anul XVI, nr. 181 (4779)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

DGA: 37 persoane învinuite în cazul înmatriculărilor ilegale, printre ele poliţişti şi un jandarm

Miercuri, 3 August 2011 (13:39:54)

 

Procurorii bucureşteni au declanşat urmărirea penală faţă de 37 de persoane, printre care trei angajaţi RAR, trei agenţi de poliţie şi un jandarm, în ancheta privind înmatriculările frauduloase de maşini de lux, informează, miercuri, DGA.

Cele 37 de persoane sunt acuzate de procurorii parchetului Capitalei de 26 de infracţiuni de înşelăciune, 18 infracţiuni de fals, 8 infracţiuni de corupţie şi abuz în serviciu, 7 infracţiuni de tăinuire şi favorizarea infractorului, 3 infracţiuni de divulgare a unor informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi o infracţiune de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu permisul de conducere anulat.

Declanşarea urmăririi penale a fost dispusă prin reoluţii din 1 şi 3 august, potrivit sursei citate.

În cauză se efectuează cercetări cu privire la introducerea în mod fraudulos pe teritoriul României a 15 autoturisme (marca Audi, Mazda, BMW, Chrysler, Citroen, Opel, Volkswagen, Skoda, Mercedes Benz, Alfa Romeo, Nissan, Mitsubishi şi Dacia) sustrase sau închiriate din străinătate, fără intenţia de a fi restituite, de către o grupare infracţională compusă din învinuiţii din cauză.

Ca mod de operare autoturismele erau închiriate din străinătate de la societăţi de profil şi introduse în ţară anterior expirării perioadei de închiriere iar pe teritoriul României acestora le erau falsificate documentele de provenienţă, în vederea înmatriculării ulterioare. După falsificarea documentelor de provenienţă, cu complicitatea unor funcţionari din cadrul RAR şi SRPCIV, autoturismele erau înscrise în circulaţie, după care erau valorificate prin intermediari.

Anchetatorii au mai stabilit că un alt mod de operare a învinuiţilor consta în identificarea de autoturisme înmatriculate legal pe teritoriul României, similare ca model, marcă şi an de fabricaţie celor de provenienţă ilicită, în vederea falsificării ulterioare a documentelor de identificare ale autoturismelor aduse în ţară în mod nelegal.

În acest sens, învinuiţii beneficiau de sprijinul unor poliţişti sau alţi funcţionari care le efectuau verificări în evidenţele oficiale şi le comunicau datele privind situaţia juridică a unor autoturisme. Cu datele astfel obţinute, învinuiţii "fabricau" documente pentru autoturismele sustrase, singura posibilitate de descoperire a falsului fiind verificarea seriei de şasiu a autoturismului, verificare care se face doar în cazul înstrăinării autoturismului sau în ipoteza expirării inspecţiei tehnice periodice, spune sursa citată.

Potrvioit anchetatorilor, scopul final al învinuiţilor era ca, în final, autoturismele să fie vândute unor cumpărători de bună credinţă în vederea realizării în acest mod a unor foloase materiale injuste.

Prejudiciul cauzat de învinuiţi prin activitatea infracţională desfăşurată în cauză (15 autoturisme ) depăşeşte până la acest moment suma de 200.000 de euro.

Anchetatorii trebuie să pună în aplicare 50 de mandate de aducere.

Au fost puse în aplicare 46 de mandate de aducere, printre care şi cel privindu-l pe Cristian Munteanu, celelalte patru persoane care nu au fost încă găsite fiind căutate în continuare.

Cristian Munteanu este unul dintre cei vizaţi în această anchetă au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, reprezentanţi ai DGA.

El este cercetat pentru tăinuire, potrivit surselor citate.

Echipaje ale DGA şi ale Jandarmeriei au făcut, miercuri dimineaţă, 44 de percheziţii la mai multe servicii de înmatriculări şi permise auto din Capitală, precum şi la locuinţe, vizând destructurarea unei reţele de hoţi de maşini care, cu ajutorul unor funcţionari publici, înmatriculau vehiculele furate.

Perchezițiile au avut loc în Capitală, inclusiv la Serviciul Înmatriculări și Permise Auto, precum și în județele Ilfov, Constanța, Giurgiu și Suceava, potrivit DGA.

În acest dosar, coordonat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, începând de la 1 august au fost deja puse sub învinuire 36 de persoane, printre care angajați ai Serviciului Permise și Înmatriculări Auto București și ai Registrului Auto Român.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DGA: 37 persoane învinuite în cazul înmatriculărilor ilegale, printre ele poliţişti şi un jandarm.
 Vizualizări articol: 585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DGA: 37 persoane învinuite în cazul înmatriculărilor ilegale, printre ele poliţişti şi un jandarm0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei