Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 iul 2011 - Anul XVI, nr. 170 (4768)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cseke îi sesizează lui Duţă abateri grave în relaţiile CAS judeţene cu medicii de familie

Joi, 21 Iulie 2011 (14:03:13)

Ministrul Sănătăţii i-a sesizat, joi, preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate că există abateri grave în relaţiile CAS judeţene cu medicii de familie, aceştia din urmă reclamând că nu au primit banii pentru perioada de protest pe motiv că au dat consultaţii dar nu au eliberat reţete.

Ministrul Cseke Attila i-a atras atenţia preşedintelui CNAS, Lucian Duţă, că prevederile contractului cadru sunt aplicate neuniform şi incoerent în derularea contractelor dintre casele de asigurări şi cabinetele medicilor de familie.

"Conform sesizărilor pe care le-am primit din teritoriu, există, pe parcursul lunii iunie, o serie de disfuncţionalităţi în aplicarea prevederilor contractului-cadru la nivel naţional, care perturbă activitatea cabinetelor medicilor de familie. Astfel, am fost sesizaţi că în unele judeţe ca de exemplu Buzău, Giurgiu sau Harghita nu se plăteşte capitaţia pentru perioada în care medicii s-au aflat în acţiunea de protest, cu toate că aceştia şi-au desfăşurat activitatea medicală. De asemenea, au fost semnalate probleme cu privire la raportarea şi preluarea serviciilor efectuate de medicii de familie în luna iunie", a declarat Cseke Attila.

Ministrul a subliniat că există o incoerenţă în aplicarea prevederilor legale la nivelul caselor de asigurări de sănătate. Astfel, unele case de asigurări de sănătate consideră că o consultaţie a unui pacient este valabilă numai după ce s-a încheiat cu o prescripţie medicală, în timp ce în alte judeţe această regulă nu este valabilă.

De asemenea, în unele părţi, între cabinetele medicale şi casele de asigurări s-au încheiat contracte pentru perioada în care medicii de familie au declanşat protestul, iar în alte judeţe există acte adiţionale.

"Această inconsecvenţă la nivel naţional dăunează atât activităţii cabinetelor de medicină primară, cât şi relaţiilor dintre partea medicală şi administraţie. Trebuie să fim mai atenţi asupra acestor neînţelegeri pentru că, din păcate, nemulţumirile se răsfrăng asupra pacienţilor", a mai spus ministrul Sănătăţii.

Medicii de familie au acordat consultaţii, dar nu au eliberat reţete compensate şi bilete de trimitere către specialişti din 1 iulie până în 14 iulie, timp în care au organizat o acţiune de protest, nemulţumiţi de prevederile noului contract-cadru de servicii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cseke îi sesizează lui Duţă abateri grave în relaţiile CAS judeţene cu medicii de familie.
 Vizualizări articol: 373 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cseke îi sesizează lui Duţă abateri grave în relaţiile CAS judeţene cu medicii de familie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei