Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 iul 2011 - Anul XVI, nr. 170 (4768)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: România a trecut partea furtunii şi acum se îndreaptă spre vremuri mai liniştite

Joi, 21 Iulie 2011 (15:55:23)

Premierul Emil Boc a declarat, joi, că românii merită aprecieri şi mulţumiri pentru faptul că România a trecut partea furtunii şi acum se îndreaptă spre vremuri mai liniştite, afirmând că ei au înţeles că, fără măsuri ale Guvernului, România s-ar fi scufundat din punct de vedere economic.

"În urma aplicării acestor măsuri economice şi a rezultatelor care se concretizează în tot mai multe semne bune în economie, care se înmulţumesc din perspectiva impactului lor pozitiv, constatăm că USL şi gogoaşa alianţei socialiste se dezumflă şi începe să scadă în sondaje. De ce începe USL să scadă în sondaje? Pe măsură ce semnele pozitive din economie se înmulţumesc", a declarat Emil Boc.

Premierul a indicat ca semne pozitive ieşirea din recesiune, dar şi faptul că România şi-a redobândit statutul de ţară în care se poate investi.

"Toţi românii trebuie să ştie că România a pierdut statutul de ţară în care se poate investi în anul de maximă creştere economică - 2008. Un impact important al redobândirii acestui statut pentru fiecare cetăţean este că vor fi mai multe investiţii în România, mai multe locuri de muncă şi mai bine plătite. Asta înseamnă unda verde pentru investiţii. Dacă la aceste lucruri mai adăugăm că rata şomajului în România este cu mult sub media UE şi că ţara noastră are o stabilitate macroeconomică în contextul în care foarte multe economii din UE au probleme majore, toate aceste semne în fapt arată minciuna alianţei socialiste. USL nu a susţinut nicio măsură promovată de PDL, de coaliţie şi de Guvern, măsuri care au salvat economia şi au dus-o pe creştere economică. Astăzi s-a demonstrat mai mult ca oricând că minciuna populistă a USL are picioare scurte şi tot mai mulţi români îşi dau seama că aceste măsuri pe care PDL a fost obligat să le ia au salvat economia ţării", a mai spus Boc.

El a susţinut că, prin măsurile luate, România este mult mai bine pregătită pentru a face faţă unui nou val al crizei, faţă de anul 2008, când era complet nepregătită.

"Nu este timp pentru şampanie şi sărbători, nu cred că acest lucru trebuie făcut în momentul de faţă, criza economică globală nu a trecut. Diferenţa e că România s-a aşezat pe drumul corect şi a evitat căderea economică, iar acum este pe un drum stabil. România nu are nevoie de politici populiste de genul celor promovate de Ponta şi Antonescu. România are nevoie de seriozitate, de echilibru, de continuitate în măsuri sănătoase care să ducă la o creştere reală, care să poată da salarii şi pensii cu acoperire. Românii au înţeles că fără aceste măsuri România s-ar fi scufundat din punct de vedere economic. Ei merită aprecierile şi mulţumirile noastre pentru faptul că România a trecut partea furtunii şi acum se îndreaptă spre vremuri mai liniştite, dar păstrând vigilenţa maximă din punct de vedere economic. Criza ne-a lovit dur, dar nu a îngenunchiat România, pentru că românii au făcut aceste sacrificii. Populismul lui Ponta şi Antonescu cu siguranţă ar fi îngenunchiat România, iar PDL are obligaţia să păzească România de acest populism", a conchis preşedintele PDL. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: România a trecut partea furtunii şi acum se îndreaptă spre vremuri mai liniştite.
 Vizualizări articol: 419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: România a trecut partea furtunii şi acum se îndreaptă spre vremuri mai liniştite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei