Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 iun 2011 - Anul XVI, nr. 148 (4746)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Decizia UDMR a a spune "nu" reorganizării este corectă şi raţională

Duminică, 26 Iunie 2011 (13:41:39)

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, duminică, că decizia UDMR de a se opune reorganizării teritoriale a fost una corectă şi raţională, aceasta fiind totodată conformă interesului alegătorilor maghiari, dar şi marii majorităţi a cetăţenilor români.

"Cred că UDMR a luat o decizie corectă, raţională, conformă cu interesul şi al alegătorilor lor şi cu al marii majoriţi a cetăţenilor României. Salut această decizie şi cred că, luând această decizie, UDMR a marcat un moment foarte favorabil, foarte pozitiv, într-un subiect foarte critic pentru întreaga Românie", a spus Antonescu.

El şi-a exprimat speranţa ca UDMR să rămână consecventă în această decizie şi a apreciat că argumentele aduse de Uniune sunt, în mare marte, dincolo de nuanţa politică, similare celor aduse de opoziţie.

"Sper să rămână consecvenţi pe argumentele pe care le-au adus şi care, de altfel, dincolo de nunaţele politice, erau aproape aceleaşi cu argumentele pe care le-am adus şi noi: că aşa ceva nu se face fără pregătire, fără studiu, fără consultarea populaţiei şi că pe acest subiect şi noi şi UDMR avem în linii mari aceaşi viziune: păstraRea nivelului administrativ cu judeţele actuale şi cosntruirea într-un viitor apropiat a etajelor de dezvoltare prin delegarea la nivel regional a unor atribuţii actuale ale guvernului central şi nu ridicarea de lângă cetăţean sau din zona de proximitatea a lui - care a e administrarea judeţeană - spre una regională", a mai declarat preşedintele PNL.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, la finalul şedinţei CRU a UDMR, că Uniunea susţine amânarea reformei administrative pentru toamna acestui an sau începutul lui 2012 şi a exprimat dezacordul UDMR pentru transformarea actualelor regiuni de dezvoltare în judeţe.

"Decizia noastră sau poziţia noastră referitoare la ultimele propuneri privind reforma administrativă şi aşa-zisa regionalizare: noi, după consultările cu organizaţiile teritoriale, am ajuns la concluzia că nu putem susţine varianta transformării celor opt regiuni de dezvoltare în opt judeţe, nici varianta «opt plus doi». Avem noi o iniţiativă mai veche şi suntem convinşi că această iniţiativă, privind transformarea regiunilor de dezvoltare, o vom putea discuta peste câteva săptămâni, poate la toamnă, poate la începutul anului viitor", a afirmat preşedintele UDMR, citat de corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, Kelemen a precizat că UDMR respinge şi varianta "opt plus doi" de reorganizare administrativă.

Preşedintele UDMR a spus că Uniunea este pentru reforma administraţiei publice locale, dar în cadrul actual al celor 41 de judeţe.

"Trebuie să păstrăm organizarea regiunilor pe un făgaş economic şi trebuie să amânăm reorganizarea administrativă dacă dorim să salvăm coaliţia", a afirmat liderul UDMR în discursul de final al şedinţei Consiliului Reprezentanţilor Unionali.

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Decizia UDMR a a spune "nu" reorganizării este corectă şi raţională.
 Vizualizări articol: 556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Antonescu: Decizia UDMR a a spune "nu" reorganizării este corectă şi raţională5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei