Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 mai 2011 - Anul XVI, nr. 124 (4722)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cseke: Şapte spitale sunt în clasa de competenţă foarte înaltă, dar mai au unele probleme

Duminică, 29 Mai 2011 (13:42:08)

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, spune într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX că doar şapte din cele 352 de spitale publice sunt în clasa de competenţă foarte înaltă, dar trebuie să îşi rezolve unele probleme până la sfârşitul anului, altfel din ianuarie 2012 vor fi declasificate.

Ministrul Sănătăţii a declarat că spitalele vor primi bani de la 1 iunie în funcţie de clasa în care se află. El a precizat că peste 95 la sută dintre spitalele aflate în reţeaua Ministerului Sănătăţii şi a autorităţilor locale au ordin de clasificare, respectiv 335 de unităţi sanitare cu paturi.

Dintre acestea, majoritatea, respectiv 123, sunt în clasa a IV-a de competenţă, 92 sunt în clasa a V-a monospecialitate, în special de boli cronice, 35 sunt în categoria a III-a, 14 în categoria a II-a, iar 21 de unităţi sanitare sunt în clasa I M, aici fiind majoritatea institutelor naţionale.

Cele şapte spitale care au intrat în categoria I sunt Spitalul de Urgenţă Floreasca şi Spitalul Universitar din Capitală, precum şi spitalele de urgenţă din Timişoara, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Iaşi şi Constanţa, însă ministrul Cseke Attila subliniază că toate acestea au plan de conformare, adică până la sfârşitul anului trebuie să-şi rezolve problemele pentru a nu fi declasificate de la 1 ianuarie 2012.

Cseke Attila spune că şi-a asumat măsuri radicale despre care nimeni nu credea că cineva va fi în stare să le aplice, care au dus la scăderea numărului unităţilor sanitare cu o sută, în urma reorganizării şi reprofilării, dar şi la finanţarea lor, din 1 iunie, în funcţie de clasificare.

Ministrul Sănătăţii vorbeşte în interviu şi despre extinderea numărului de medicamente generice în programele naţionale şi introducerea unui preţ de decontare care să fie mai mic decât preţurile plătite acum de către stat, care care ar putea fi aplicate până la toamnă.

Cseke Attila cere Ministerului Finanţelor sprijin pentru marile proiecte, printre care construcţia de spitale regionale în parteneriat public-privat şi achiziţia de ambulanţe şi elicoptere pentru dezvoltarea serviciilor de urgenţă. El spune că a venit timpul ca Ministerul Finanţelor să înţeleagă că trebuie investit şi în sistemul sanitar, nu doar în drumuri, în clădiri şi în alte domenii.

Ministrul spune că are o relaţie corectă cu premierul, în ambele sensuri, şi că nu simte niciun fel de presiune în cazul evaluării periodice a miniştrilor, care ar urma să aibă loc în perioada următoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cseke: Şapte spitale sunt în clasa de competenţă foarte înaltă, dar mai au unele probleme.
 Vizualizări articol: 481 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cseke: Şapte spitale sunt în clasa de competenţă foarte înaltă, dar mai au unele probleme0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei