Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 mai 2011 - Anul XVI, nr. 124 (4722)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cseke: Managerii de spitale care au refuzat să primească personal redistribuit ar trebui sancţionaţi

Duminică, 29 Mai 2011 (13:45:00)

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, spune că managerii de spitale care au refuzat să redistribuie sau să primească personal medical redistribuit ar trebui sancţionaţi, pentru că în aceste cazuri este vorba de o încălcare a legislaţiei muncii, precizând că au fost sesizate instituţiile responsabile.

Cseke Attila a declarat, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX, că din cei 3.853 de angajaţi care existau la cele 67 de unităţi propuse să fie transformate în cămine de bătrâni au fost redistribuiţi 88 la sută, rămânând aproape 500 care până în prezent nu au primit ordinul de redistribuire, din care peste o sută sunt din personalul medical de la Spitalul Orăşenesc Comăneşti.

"Ceea ce trebuie menţionat, din păcate, este că au fost situaţii în care managerii de spitale au refuzat să redistribuie sau să primească personal medical redistribuit. Modalitatea prin care s-a făcut redistribuire a fost următoarea: spitalul a solicitat, Ministerul Sănătăţii a comunica posturile vacante pe specialităţi la medici, noi le-am postat pe site, medicul a putut să-şi aleagă un anumit spital şi, dacă era unul singur şi îndeplinea criteriile, putea fi redistribuit. Au fost, din păcate, situaţii în care managerii, deşi au spus că au post vacant, au refuzat să primească personal medical, inclusiv medici, ceea ce este regretabil, din punctul meu de vedere. Sigur că noi am sesizat şi instituţiile statului. Din punctul meu de vedere este o încălcare a legislaţiei muncii", a spus ministrul Cseke Attila.

El a precizat că aceştia ar trebui sancţionaţi, pentru că un manager nu poate să spună că are post vacant, să solicite redistribuire de personal, iar când se prezintă medicul sau asistentul medical cu ordin de la Direcţia de Sănătate Publică şi legislaţia este respectată, se răzgândeşte şi spune că nu mai are nevoie.

Ministrul Sănătăţii mai vorbeşte, în interviul acordat agenţiei MEDIAFAX, despre clasificarea spitalelor publice şi private, care din 1 iunie vor primi bani în funcţie de clasa în care sunt. Cseke spune că această clasificare a spitalelor introduce reguli şi aduce predictibilitate în sistem, lucruri care nu au existat până acum.

"Managerii de spitale, autorităţile locale sau Ministerul Sănătăţii, în funcţie de subordonare, n-au avut o predictibilitate, ştiind la ce să se aştepte de la an la an în finanţarea acestor spitale. Asta este cel mai important lucru: reguli şi predictibilitate în sistem. Şi, sigur, pe această proporţie pe care o ştim c-o vei avea de anul acesta, de anul viitor sau de anii viitori poţi să-ţi faci o strategie de eficientizare unde trebuie, pentru că vor fi spitale care vor avea un buget mai mic", a precizat Cseke Attila. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cseke: Managerii de spitale care au refuzat să primească personal redistribuit ar trebui sancţionaţi.
 Vizualizări articol: 423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cseke: Managerii de spitale care au refuzat să primească personal redistribuit ar trebui sancţionaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei