Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 mar 2011 - Anul XVI, nr. 71 (4669)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Efectele dezastrului din Japonia au redus deja producţia auto mondială cu 600.000 de maşini

Duminică, 27 Martie 2011 (14:48:31)

Producţia auto mondială ar putea pierde 600.000 de automobile până la sfârşitul acestei luni, din cauza impactului crizei din Japonia asupra fluxurilor comerciale din industria auto, care afectează oferta de materiale, piese şi alte elemente esenţiale, transmite Bloomberg.

Până vineri, circa 320.000 de autovehicule nu au mai fost asamblate din cauza problemelor generate de cutremurul din 11 martie. A doua rundă de efecte urmează să se facă resimţită încă de la începutul lunii aprilie, când multe fabrici din America de Nord şi-ar putea reduce producţia după ce termină stocurile de piese, potrivit IHS Automotive.

"Următorul val de închideri vine când stocul de piese se termină. Rata la care se pierde producţie va creşte puternic odată cu suspendarea activităţii fabricilor nord-americane", a afirmat vicepreşedintele IHS, Michael Robinet.

Toyota Motor, cel mai mare constructor auto din lume, a anunţat că a pierdut producţie de 140.000 de automobile, iar Honda are o deficienţă de 46.000 de maşini şi camioane şi 5.000 de motociclete.

Mazda a fost nevoită să reducă producţia cu 31.000 de autovehicule şi a suspendat comenzile la dealerii din Statele Unite pentru acele modele asamblate la cele două fabrici din Japonia, a căror activitate este afectată de întreruperea livrărilor de piese.

Nissan, General Motors şi alte companii nu au oferit încă detalii despre producţia pierdută în urma dezastrului din 11 martie.

Merck KGaA are probleme cu producţia unui pigment destinat vopselelor auto metalizate, care provenea de la o fabrică din apropierea centralei nucleare Fukushima-Daiichi. În consecinţă, mai multe companii au suspendat comenzile pentru modelele care necesită vopsele bazate pe acest pigment.

General Motors a suspendat activitatea la două fabrici de autoturisme compacte din Europa şi o uzină care produce camionete din Louisiana, afectate de lipsa de piese auto. GM a redirecţionat o parte din stocul de piese către o fabrică din Kansas care produce modelele sedan Chevrolet Malibu şi Buick LaCrosse, deoarece acestea au o marjă mai ridicată de profitabilitate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Efectele dezastrului din Japonia au redus deja producţia auto mondială cu 600.000 de maşini.
 Vizualizări articol: 507 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Efectele dezastrului din Japonia au redus deja producţia auto mondială cu 600.000 de maşini0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei