Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 mar 2011 - Anul XVI, nr. 71 (4669)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Amenzi de 30.000 - 40.000 de lei pentru firmele care nu-şi auditează rezultatele, deşi au obligaţia

Duminică, 27 Martie 2011 (14:48:59)

Firmele care trebuie să-şi auditeze situaţiile financiare anuale vor fi amendate cu 30.000-40.000 de lei dacă nu respectă obligaţia, ce va fi extinsă şi pentru companiile de stat, depozitari centrali şi case de compensaţii, precum şi fundaţii de interes public sau beneficiare de fonduri UE.

Potrivit unui proiect de ordonanţă pentru modificarea Legii Contabilităţii elaborat de Ministerul Finanţelor, în categoria entităţilor obligate să auditeze rezultatele financiare anuale se vor înscrie şi: depozitari centrali, casele de compensare şi operatori de piaţă/sistem autorizaţi/avizaţi de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare; societăţile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat; regiile autonome; organizaţiile fără scop patrimonial declarate ca fiind de utilitate publică, precum şi cele care gestionează fonduri nerambursabile primite de la organismele Uniunii Europene.

Auditarea este obligatorie în cazul băncilor, IFN-urilor din Registrul General, societăţilor de asigurări, brokerilor, societăţilor de administrare organimse de plasament colectiv, fondurilor de pensii, companiilor listate, regiilor autonome, companiilor naţionale şi firmelor care aparţin unui grup de societăţi şi intră în perimetrul de consolidare al unei societăţi-mamă cu sediul în România care are obligaţia să aplice Standardele Internaţionale de Raportare Financiară.

Proiectul propune extinderea prevederii şi pentru subunităţile fără personalitate juridică din România care aparţin unor persoane juridice cu sediul în străinătate, precum şi societăţile-mamă care au obligaţia să întocmească situaţii financiare anuale consolidate, potrivit reglementărilor contabile aplicabile.

Pe de altă parte, MFP propune eliminarea auditului statutar în cazul fuziunilor, divizărilor şi lichidărilor companiilor care nu au obligaţia de a audita în mod regulat rezultatele financiare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de 30.000 - 40.000 de lei pentru firmele care nu-şi auditează rezultatele, deşi au obligaţia.
 Vizualizări articol: 598 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amenzi de 30.000 - 40.000 de lei pentru firmele care nu-şi auditează rezultatele, deşi au obligaţia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei